• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göz Göz dikkat! SELAHATTİN ERTAŞ

Göz Göz dikkat!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2019, 00:00
Göztepe'de dört yılda sekizinci teknik adam değişikliği yaşanmış. Frekans tutmazsa antrenörle yolları ayırmak normaldir. Ama sistem denen bir şey kalmaz.
Çünkü her gelen teknik adamın kafasındaki oyun şablonu bambaşkadır. Madalyonun diğer yüzü, futbolculara danışmaktır ki en tehlikelisi budur. Bizim spor sayfalarında yazan "Futbolcular istedi, Kemal Özdeş yollandı" haberi kulüp yönetiminde sıkıntının olduğunun göstergesi. Bir kere antrenör değişimi futbolcuların isteğine bırakılmaz.
Sahada oynayan kim, Özdeş mi? Başkan Mehmet Sepil öncelikle futbolcuların görüşünü alarak hareket ettiyse büyük hata yapmıştır. Oyuncular iplerin kendilerinde olduğnu algılarsa, çeteleşmeye giderler.
Tamer Tuna'ya dönülmesi bence doğru karar. Sonuçta takımı, futbolcuları tanıyor.
O zaman da belirtmiştim Başkan Sepil'in Tuna'yı yollaması hataydı. Üzerine aynı sezonda üç teknik adam değişikliği olmaz. İkinci yarıdaki kötü performansın ilk sebebi futbolculardır. Sonra yönetim en son antrenör gelir.
Göztepe taraftarının performansı hiçbir maçta düşmüyor.
İzmir ya da deplasman farketmeden takımı canla başla destekliyorlar. Şimdi ligin son anları yaklaşıyor. Her maç sürprizlere gebe. İnşallah taraftarın istediği Göztepe takımı geri döner!

​İNANIRLAR MI?
"SAHADAKİ hakem ile VAR'daki konuşmalar (bilhassa önemli maçların) açıklansın" diyenler var. Sadece gülüyorum. Yanlış anlaşılmasın bence de konuşmalar ortaya dökülsün. Ama daha önce de söylediğim gibi kimleri inandıracaklar.
Görüntülerin bile ikna edemediklerine mi? Daha geçenlerde doksanlı yılların ünlü futbolcusu şimdinin yorumcularından biri "VAR görüntüleri şaibeli artık" demedi mi? Yıllardır takımda ve Milli Takım'da top koşturan, söyledikleri bazen gündem olan bu şekil konuşabiliyor düşünüyorsa VAR için daha kimi inandırabilirsiniz ki. VAR'ın tek gerçeği kaliteli ve kalitesiz hakemlerin kabak gibi ortaya çıktığı. MHK'nin de nasıl zihniyetle çalıştıklarıdır.
Yoksa konuşmaların yayınlanması, kör fanatikleri bile inandırmayacak boşuna gündem oluşturacaktır.
Yine de Türk hakemlerine güvenmeye devam..

NE HAFTAYDI?
Futbolseverler için gerçekten de hareketli hafta oldu. Önce Şenol Güneş hocanın Milli Takım'daki görevi için resmi imzalarının atıldığı TFF'den açıklandı. Arkasından Beşiktaş, Şenol hocayla haziran ayına kadar devam edeceklerini deklere etti.
Üzerine Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in görevi bıraktığı açıklandı.
Hakikaten de baş döndürücüydü.
Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım'ın aday olacağı söylentileri çıktı. Öyle olursa mutlaka Galatasaray, Beşiktaş'ın da destekleyeceği içlerinden birileri çıkabilir düşüncesindeyim.
Ne olursa olsun kazanan Türk futbolu olsun.

SEN BUGÜNE BAK!
Hasan Ali Kaldırım, "Beşiktaş maçının ikinci yarısı gibi oynarsak yakın tarihte Şampiyonlar Ligi'ni kazanabiliriz" demiş. Kaldırım, iyi oyuncu ama performası çok dalgalı. Arada bir çıkıp uzaktan goller atmaya başladı. Bir de ortalarını düzeltebilse!
Gerçi söylediklerinin bir kısmına katılırım.
Bu şekilde oynarlarsa, hem sarı-lacivertli taraftarlar mutlu olur, hem Avrupa kupalarından aldıkları puanlarla sporseverleri mutlu ederler. Yalnız, oynayamazlar ilk yarıdaki gibi devam ederlerse, yeni sezonda Süper Lig ile değil, Birinci Lig ile yetinirler!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA