• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaçan fırsatlar SİNAN GENÇ

Kaçan fırsatlar

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2017, 00:00

Eskişehirspor'un Manisaspor'dan evinde 5 gol yediği TFF 1. Lig'de Göztepe için Balıkesirspor maçı çok büyük fırsattı. Alınacak üç puan liderlik demekti, bir anlamda da en tehlikeli rakibinin 3 puan önüne geçmekti.
Ama gel gör ki Ege derbisinin her iki taraf için de hiçte rahat geçmeyeceği gece ile gündüz gibi gerçekti.
Öyle ki takımın can damarı Leo ile Gençer'in cezalı oluşları Göztepe için en büyük handikaptı.
Savunmanın sağındaki Fusch son haftalarda formsuzdu, solundaki yeni transfer Canberk ise kapalı kutuydu. Okan Buruk Gençer ile Leo'nun yerlerine Lokman ve Emre Can gibi hiç yan yana oynamamış iki stoperi oynatıp bana göre risk aldı. İshak, Burak Çalık, Nizamettin gibi ofansif yönü yüksek, Bekamenga gibi iyi bir golcüye sahip olan Balıkesirspor'un Göztepe için hiçte kolay bir lokma olmadığı aşikardı. Nitekim, maçın ilk bölümü Balıkesirspor'un golcüleriyle Göztepeli savunmacılar arasında geçti... Bir ara Göztepe forveti Jahovic'i çizgiden top çıkartırken gördük. Göztepeli futbolcular kabus dolu dakikalarda sahada gol yememek için çırpınırken, taraftarlar içlerinden cin defediyordu. Futbol bu ya ani gelişen Göztepe atağında Göztepeli Aleksandr Kobakhidze'nin yarattığı penaltı biranda "Acaba ölüler dirilir mi?" tezini gündeme getirir cinstendi. Ama ölü dirilmedi, Jahovic topu Balıkesirspor kalecisine nişanladı.
İkinci yarıda da durum farksızdı. Balıkesirspor gol kaçırıyor, önce gol yememeyi düşünen Göztepe ender ataklarla gol arıyordu. Nitekim, Göztepe'nin şifrecileri Halil ile Jahovic ikilisinin müthiş organizesi sonucunda penaltı kaçıran Jahovic golü attı, hem kendisini affettirdi, hem de tribünleri ayaklandırdı. Tribünler coştu ama Balıkesir atakları bir türlü bitmedi. Ve maçın son dakikaları oynanırken Balıkesirspor'un nöbetçi golcüsü Abdülkadir maçın sonucunu belirledi. Sonuçta Göztepe burnunun dibine kadar gelen fırsatı değerlendiremedi, Balıkesirspor için ise bir puan kazanç mıydı, kayıp mıydı işte onu bilemedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA