• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe golcüsüz düşer SİNAN GENÇ

Göztepe golcüsüz düşer

sinan.genc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2018, 00:00
Son maçta gördük ki Ghilas’tan hiç bir şey olmaz. Golcü transferini sona bırakıp hata yapan yönetim acilen iyi bir golcü almalı

İddia ediyorum Anadolu takımları içerisinde bana göre en iyi kadro Göztepe'de...
Forvet hattı hariç.
Çünkü golcü yok. Geçen sezon 1.2 milyon Euro'ya alınan Ghilas bildiğiniz gibi. Yeni Malatya maçında da gördük. Ondan ne köy olur, ne de kasaba...
Varlığı bile Göztepe'ye zarar... Antalya'dan alınan Deniz Kadah direkt santfor değil. Forvet arkası.
Menemen'den alınan Samed Ali ise genç ve tecrübesiz.
Hatırlayalım, Jahovic Konya'ya gitmeden önce attığı gollerle takımı Süper Lig'e taşımış, ardından bana göre Süper Lig'de tutan oyunculardan birisi olmuştu. Sonra Demba Ba geldi. Müthiş bir adam.
Tribünleri coşturdu. Hep söylerim, söylemeye de devam edeceğim.
Futbolun DNA'sı, atan ile tutanın iyi olacak. Ne kadar kötü veya ne kadar iyi bir takım olursanız olun, kaleciniz ve golcünüz iyi olacak. Aksi durumda çakılırsınız. Gayet basit. Gol atamazsan kazanamazsın, kazanamazsan düşersin.

BUGÜN BİLE GEÇ

Bu takıma acilen bir golcü lazım. Geç bile kalındı. Bugün bile geç olabilir. Ligin ilk haftaları oynanıyor ve fikstür malumunuz.
Kusura bakmayın ama burası Süper Lig. Hata kabul etmez.

BA GİBİ BİR GOLCÜ ŞART

Demba Ba Fikret Orman Göztepe'nin Beşiktaş maçından önce "Onu alacağız" demeseydi bugün yine Göztepe'deydi.
Demba Ba kalmalıydı ama sonuçta gitti.
Yerine adam alınmadı.
En azından Demba Ba kalitesinde, profesyonel iyi bir golcü alınmalı.
Doumbia ve Papiss Cisse diyorlar ama, dilerim olur, favorim Cisse.

TECRÜBE HER ZAMAN LAZIM

Göztepe yönetimi sezon başında tutturdu, "Yerli ve genç oyuncu alacağız" diye. Kimleri kimleri feda ettiler bu uğurda. Türkiye Ligi'nin en yaşlı takımı Başakşehir'di, geçen sezon şampiyonluğu son haftalarda kaçırdı. İkinci yaşlı takım G.Saray şampiyon oldu. Üçüncü yaşlı F.Bahçe'nin ise şampiyonluğa nefesi yetmedi. Dördüncü yaşlı Göztepe ise Süper Lig'in ilk yılını 6. sırada bitirdi. Tamam genç alacağım diyorsun al ama, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü veya F.Bahçe'nin aldığı Barış Alıcı gibi gençleri alacaksan tamam.

SABRİ VE SELÇUK GÖNDERİLMEMELİYDİ

Tecrübe Süper Lig'in gerçeği...
Sabri ve Selçuk gibi iki yıldızın sezon başında "sırf yaşlılar" diye gönderilmeleri yanlış bir karardı. Sabri'nin geçen sezon hiç bir maçta sırıtmadığını hatta takıma müthiş enerji sağladığını gördük. Adam 8 yıl sonra 33 yaşında A Milli Takım'a çağrıldı. Selçuk Şahin ise tam bir profesyoneldi.
Hem iyi oynadı, hem de yeni kurulmuş bir takımı toparladı. Kendi adıma söylüyorum, keşke gönderilmeselerdi.

BETO BÜYÜK BİR ŞANS

Beto Dünya Kupası görmüş kariyerinde Porto ile bir Sevilla ile 2. kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamış İspanya, Portekiz ve Romanya'da 6 büyük kupa kaldırmış dünyanın en iyi kalecilerinden birisi. Göztepe'de oynaması büyük bir şans. Porto ve Sevilla gibi takımlarda kaptanlık yapan Beto'ya kaptanlık pazubantının verilmesi de çok isabetli oldu. Günay'ın gönderilip Göktuğ'un 2. kaleci yapılması da çok isabetli bir karar.

BU VAR SİSTEMİ ÇOK CANLAR YAKAR

Göztepe'nin Yeni Malatyaspor maçında gördük ki VAR sistemi bu sezon birçok takımın canını yakacak. Dünya Kupası'ndaki gibi VAR, doğru kullanıldığı takdirde çok iyi bir sistem. Ancak Süper Lig'de VAR sistemi için çok acele edildi. VAR sistemini getiriyorsan onu doğru uygulayacak hakemler lazım.
Koca UEFA "Henüz hazır değiliz" deyip Şampiyonlar Ligi'nde VAR'ı kullanmayacaklarını açıkladı. TFF sistemi sağlıklı hale getirene kadar bu yanlıştan vazgeçmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA