SON DAKİKA

İzmir kötü koku ve çöpe teslim oldu! CHP'li Tunç Soyer sözlerini tutmadı

İzmir yıllardır çöp kokusuyla anılıyor. Melez çayı, dereler çöp kokuyor ve renkleri değişti. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim vaatleri arasında, 'İzmir'de koku problemini ortadan kaldıracağız" demişti. Ancak Soyer sözünü tutmadı. Vatandaşlar yıllardır bu duruma maruz kalıyor. Peki, İzmir'de çöp sorunu nasıl çözülecek? İzmir Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olmasına rağmen kötü yönetim nedeniyle çöp ve kötü kokularla anılıyor. Başkanlık koltuğuna oturan Soyer, bu sorunlarla neden ilgilenmiyor? İzmirlilerin çöp çilesi ne zaman bitecek? AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Hızal, İzmir'i etkisi altına alan kötü koku hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Hızal, "Körfezin siyahlaştığını siz de görebiliyorsunuz. Burada ciddi bir altyapı sorunu var. Derelerin ıslahının yapılmaması nedeniyle renkleri griye döndü. Buradan Körfez'e çok ciddi bir kirlilik akıyor, çok ciddi bir zehir akıyor. Aynı zamanda İzmir'de 21. yüzyılda kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi aynı hat üzerinden devam ediyor, ayrıştırma yapılmadı. Dolayısıyla özellikle yaz aylarında son 5 yıl içerisinde çok ciddi bir koku problemi yaşanıyor. Bu koku problemi bir önceki dönemde Aziz Kocaoğlu döneminde de yaşanıyordu şu anda Tunç Soyer döneminde de yaşanıyor. Ve Tunç Soyer, seçim vaatleri arasında şu dile getirdi, 'İzmir'de koku problemini ortadan kaldıracağız. Yüzülebilir Körfez'in hayalini gerçekleştireceğiz' dedi. Maalesef 17 aylık bir süreç geçti hala İzmir Körfezi'nin durumu ortada.

Aynı zamanda akıntı Çiğli tarafında Harmandalı Çöp Tesisleri'nde çok ciddi bir şekilde çöp kokusu problemi var. Artık batıya açılan İzmir diyoruz, Avrupa'ya açılan kapı diyoruz ama maalesef yanlış yönetimden dolayı altyapı probleminden dolayı İzmirliler bu problemi yaşıyor." dedi.

Hızal, ayrıca, "Bugün bir haber aldım; İZSU'nun vidanjörü kanalizasyondan çektiği pis suyu vatandaşın bahçesine döküyor. Daha ötesi yok bunun" ifadelerini kullandı.