Salihli Belediyesi tarafından işletilen ve Bozdağ eteklerinde doğal bir vadi içerisinde bulunan Kurşunlu kaplıcaları, binlerce yıldır şifa dağıtıyor. Tarihi Sardes Antik Kenti'nin hemen yakınında bulunan ve Salihli Belediyesi tarafından işletilen Kurşunlu kaplıcaları, içerisinde barındırdığı kalsiyum sülfat, bikarbonat, sülfat ve hidrojen sülfür gibi mineraller sayesinde başta romatizma hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa şifa oluyor. Cilt ve kadın hastalıklarının, solunum yolu hastalıklarının, sinirsel rahatsızlıkların ve kireçlenmelerin tamamlayıcı tedavisine olumlu etkileri bulunan kaplıcalar, sağlık turizmi olarak da önemli bir konuma sahip. 43-91 derece arasında değişen kaynaklardan sağlanan sıcak sularıyla şifa dağıtılan Kurşunlu vadisi, 86 apart ve 270 yatak kapasiteli tesisinde her yıl binlerce kişiye şifa oluyor. Kaplıcalar, SGK tarafından açıklanan hastaların, tedavi giderlerinin ödeneceği tesisler listesinde yer alıyor. Hastalar başvurdukları zaman burada görecekleri tedavi giderleri de SGK tarafından karşılanıyor.
OTELLERİ GEÇTİ
Kurşunlu Kaplıcaları ve içerisinde bulunan tesis hakkında bilgi veren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Bu bölge bir vadi. Kurşunlu, Allahdiyen ve Çamur kaplıcaları olmak üzere bir vadinin içerisindeyiz. Müracaatlar üzerine, Turizm Bakanlığı tarafından Sağlık Turizm Bölgesi olarak ilan edildi. Kaplıcamız, 270 yatak kapasitesine sahip. 86 odamız var. 68 dereceye kadar sıcak suyu verebiliyoruz. Bu yıl kaplıcamızda doluluk ortalaması yüzde 70'e çıktı. Otellerin çok üzerinde bir yıl ortalaması gerçekleşti. Türkiye'nin her yerinden bölgemizi ziyarete gelen, 10 günlük sürelerle kaplıcamızda kalanların sayısı her geçen gün artıyor" diye konuştu.
Romatizmal hastalıklar
Kayda, "Her türlü romatizmal hastalık bu bölgeye yönlendirilebiliyor. Suyun içerisinde bulunan değişik minerallerden dolayı kadın hastalıkları, cilt hastalıkları olanlar da kaplıcamıza geliyor. Kaplıcamızın şifalı sularından ve eşsiz manzarasından faydalanmak isteyen herkesi Salihlimize davet ediyorum" dedi.
SALİHLİ BELEDİYESİ KURŞUNLU KAPLICALARI
Toplam 86 ev, 270 yatak kapasiteli Salihli Belediyesi Kurşunlu kaplıcalarında erkek ve kadın olmak üzere iki kapalı yüzme havuzu, yine erkek ve kadınların kullanımına ayrılan iki sauna, sekiz özel jakuzili oda bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra cami, restoran, kafe, market ve bir de fırın var. Tesis, Salihli merkeze 5 kilometre, İzmir-Ankara karayoluna 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
ODALARIN ÖZELLİKLERİ
Tesiste 1 oda 1 banyo olan odalar 2 kişilik, 1 oda 1 salon 1 banyo olanlar 3 kişilik, 2 oda 1 salon 1 banyo olanlar 5 kişilik olarak düzenlenmiş. Tüm bu evlerde birer küvet ve küvetlere kadar el değmeden gelen termal su bulunuyor. Evlerden iki kişilik olanlar, klasik kaplıca evleri gibi sıra odalardan; 3 kişilik olanlar müstakil konut, 5 kişilik olanlar ise iki katlı apartman tarzında apart daireler şeklinde hizmet veriyor. Tüm bu evlerde kişi sayısına göre birer yatak, bir oturma grubu, bir buzdolabı ve bir de tüpü ile birlikte ocak yer alıyor. Tüm apartlarda telefon, TV, merkezi sistem uydu yayını ve internet bağlantısı bulunuyor. 5 kişilik apartlar klimalı. Yaz-kış hizmet veren tesis jeotermal ile ısıtılıyor.
