SEZER ALTAN
Bugün Türk halkının vazgeçilmezi olan tatlıları ve "Mehmet Usta Tatlıları"nı yazdım. Beslenme kültürü toplumların yaşam biçimleriyle doğrudan ilişkilidir. Mutfak bir uygarlık belirtisi olup, kültürün vazgeçilmez ögesidir.
Ancak kentleşme süreci, gelenek ve göreneklerimizin değişmesine, yozlaşmasına, unutulmasına neden olmaktadır. Oysaki tarih boyunca Türkleri ayakta tutan etkenlerden biri de beslenme alanındaki bilgi, gelenek ve uygulamalardır.
Tatlılar ve şerbetler Osmanlı mutfağında et ve pilav kadar önemli olup, tatlısız bir Osmanlı sofrası düşünülemezdi.
Tatlı, Osmanlı saraylarında bugünkü yemek düzeninin tersine, yemeğe başlamadan bir müddet önce yenirdi.
Kadayıftan böreğe İzmir'de 40 yıla yaklaşan tecrübesiyle tatlı denildiğinde ilk akla gelen markalardan olan Mehmet Usta Tatlıları (MUT), her geçen gün genişleyen ürün yelpazesiyle bu kışa da damgasını vurdu. Başta baklava ve burma kadayıf olmak üzere en kaliteli hammaddelerin kullanıldığı çok sayıda tatlı çeşidinin yanı sıra Egelilerin damak tadına uygun börek ve köy sütüyle yapılan dondurmaları ile son derece iddialı olan Mehmet Usta Tatlıları, kurumsal yapısıyla da hizmet kalitesini en üst düzeye taşıdı.
Tatlıcı Mehmet Usta'nın; hünerli ellerde hazırlanan hamurları, antep fıstığı, ceviz, doğal tereyağı ve gerçek şekerle kaynatılan şerbetle buluşturduğu tatlıları damaklarda adeta lezzet patlamasına yol açıyor.
Osmanlı saraylarının vazgeçilmez tatlıları günümüzden esintiler ve Mehmet Usta Tatlıları farkıyla Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini aldı bile... 1978 yılında kurulan Mehmet Usta Tatlıları, Türk mutfağının geleneksel tatlarının üretimini, en hijyenik ortamlarda, en iyi malzemeler kullanılarak usta ellerin işlemesiyle ortaya koyuyor.
Kısa zamanda İzmir'in her noktasına ulaşmayı hedefleyen ünlü tatlıcı şu anda Güzelyalı, Güzelbahçe, Narlıdere, Narlıdere Otoban, Buca ve Torbalı şubeleriyle ağzının tadını bilen İzmirlileri buluşturuyor.
