Toprak cezvede Türk kahvesi

AYDIN'IN ilçesi Karacasu'daki tarihi çömlek ocaklarında yapılan topraktan cezveler, turistlerin gözdesi haline geldi. İlçeye gelen turistlerin satın almasının yanı sıra Avrupa ülkelerine gönderilen cezveler, ata mesleklerini sürdürmeyi çalışan adeta esnafa can suyu oluyor. İki yıl önce Karacasu'da topraktan ilk cezve yapan usta olan Hüseyin Kocabıyık, "Toprak cezve, kahvenin bol köpüklü olmasını sağlarken güzel bir aroma katıyor" diye konuştu.

MEHMET KAVAS

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.