Lokanta usulü mor lahana turşusu nasıl yapılır? İşte müthiş tarif...

Mor lahana turşusunun tadını bir türlü tutturamıyorum diyorsanız bu tarif tam da size göre! İşte lokantalarda yeöeye doyamadığınız lezzetli ve sağlıklı mor lahana turşusunu evde yapmanın püf noktaları...

Mor lahana kendine özgü lezzeti sofralarda şölen sunar. Mor lahana genellikle turşu olarak tüketilir. Hem göze hem de mideye hitap eden bu turşu özellikle lokantaların vazgeçilmezidir. Ancak evde yaptığınız mor lahana turşusu istediğiniz gibi olmuyorsa üzülmeyin. Sizin için aşçılık sırrını paylaştık. Aşçıların sır gibi sakladığı lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi!

Malzemeler

1 mor lahana (1-1,2 kilo civarı )

1,5 yemek kaşığı kaya tuzu

1 küçük limonun suyu veya yarım orta boy

2 çay bardağı su

1 çay bardağı sirke (üzüm, elma farketmez)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.