Hain darbe girişiminin üzerinden yıllar geçse de o gece vatan uğruna şehit düşen kahramanların acısı dinmiyor. Muğla Marmaris'te, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker, ailesinin ve milletin gönlünde unutulmaz bir iz bıraktı.

'KALBİ TERTEMİZDİ'
O gece görev başındayken hain kurşunların hedefi olan 41 yaşındaki Eker'in babası Nihat Eker ve annesi Güzel Eker, evlatlarını gözyaşlarıyla anlattı. Acılı baba Nihat Eker, "Oğlum bütün insanları severdi. Kalbi tertemizdi ama kirli ellerin silahından çıkan kurşunlarla şehit edildi. Oğlumu yok ettiler, Allah onları da yok etsin. Evlenmesini çok istiyordum, torun sahibi olmayı bekliyordum ama o, 'Baba, arkamdan ağlayanım olmasın. Önce mesleğimi tamamlayayım' derdi. İstanbul'da Cumhurbaşkanımızı korumuştu. Doğubayazıt'ta görev yaptı, en son Marmaris'e tayin oldu. 15 Temmuz gecesi yine Cumhurbaşkanımızı koruyordu. O sağ salim ayrılsın diye mücadele etti. Saat 04.15 civarında hainler oğlumun etrafını sarmış. Savaşmışlar. Oğlum, şehit oldu" diyerek evlat hasretini dile getirdi.

ANISI YAŞIYOR
FETÖ'cü darbecilere lanet okuyan baba Eker, "Silah arkadaşını vuran insan olamaz. Bunlar bu ülkede var olmaya devam ederse, gelecekte yine intikam peşinde koşarlar. Tehdit henüz geçmedi" sözleriyle uyardı. Oğlunun acısını yüreğinde taşıyan anne Güzel Eker ise "Aslan oğlum benim. Düşmanlar aldı onu benden. Çok az kalmıştı emekliliğine. Düğününü göremedim. Ellerine kına süremedim" diyerek gözyaşları içinde konuştu. 15 Temmuz gecesi şehit düşen Nedip Cengiz Eker, Aydın başta olmak üzere tüm Türkiye'de kahramanlıkla anılmaya devam ediyor.

