• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tatil biterken... ARZU GÜNAYDIN

Tatil biterken...

arzu.gunaydın@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2019, 00:00

15 günlük tatil çok çabuk geçti değil mi?
Her sayılı gün gibi...
Pazartesi okullar açılacak... Sınıflar, sıralar dolacak; okullarımız öğrencilerimizin şen sesleri ile çınlayacak. Çocuklarımız arkadaşları ile buluşmanın mutluluğunu yaşayacak.
Her şey bu kadar kolay ve toz pembe olmayacak tabi... Adaptasyon dönemine de ihtiyaç duyulacak. Tatil kısa da olsa, farklı bir düzen getirdi beraberinde. Çocukların başta uyku ve beslenmeleri olmak üzere birçok rutinleri değişti. Sanırım biz anneleri en çok eski uyku düzenine dönmek zorlayacak.

ZEHİR ETMEYİN

Büyük ihtimalle evlerde ikinci dönemin ilk günleri sabah zorluk yaşamak istemeyen anne babalar birkaç gündür çocuklarını erken yatırma telaşındalar. Ve yine tahmin ediyorum ki, tatilin son günlerini okul düzeninde geçirmek istemeyen çocuklar bu mücadeleyi çoktan kazandılar. İstediğimiz düzeni oturtmaya Pazar akşamından da başlayabiliriz.
Belki bu akşam da erken yatma girişiminde bulunulabilir. Ama esas olan bunun için tatilin son anlarını hem kendimize hem de çocuklarımıza zehir etmememiz. Bence ebeveynlerin en önemli görevlerinden biri de, belleklerinde güzel anılar oluşturabilmek.
Demiştik ya, çocukluk insanın anavatanıdır.
Sığınmak istediğinde koşarak gidebileceği kadar güzel olmasını sağlamak da biz ebeveynlerin görevi... Bu da hayata hazırlamanın önemli bir parçası. Okul açılınca su akıp yolunu bulacak zaten. Olmadı, Pazartesi o suya yolunu hatırlatırız gerekirse...

İLK GÜNLER

İlk birkaç gün öğretmenlerimiz de daha anlayışlı olacaktır. İlk günden ders temposunu ağır tutmamak, yavaş yavaş arttırmak öğrencilerin okulu sevmesinde çok önemli bir yer teşkil etmekte. En iyi öğretmen, okulu dolasıyla da öğrenmeyi en çok sevdiren değil midir?
Tatil kısa da olsa, öğrenciler tarafından ilk dönemin muhasebesi yapılmıştır mutlaka.
Hatta belki de yeni kararlar bile alınmıştır.
Bu kararların yazılıp çalışma odasına asılmasında büyük fayda var diye düşünüyorum.
Eh, haliyle tatilde ekranlarla da daha bir fazla haşır neşir olundu. Okulların açılmasıyla bilgisayar, tablet vs.'de geçirilen zamanların ödev bitimine alınması da alınan kararlar arasında olmalı mutlaka. Bir de kitap okuma zamanları elbette.

MUTLU OLSUNLAR

Bugün ve yarın çalışma odasının düzeni, çanta hazırlama gibi sorumlulukları hatırlatılırsa okula zihnen de hazırlanmaya başlayacaklar. Daha küçük öğrenciler için ise ufak tefek okul alışverişi, motivasyonu sağlamada yardımcı olabilir.
İkinci dönem için en büyük isteğimiz tüm çocuklarımızın mutluluğu olmalı. Mutlu çocuk, mutlu gelecek. Biz eğitimciler de asıl görevimizin 'İyi insan' yetiştirmek olduğunu unutmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Her çocuğun hakkı olan kaliteli eğitimle mutlu olacağı öğretim dönemleri diliyor ve bunun için çabalıyoruz.
Tüm öğretmen ve ailelerin de tabi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA