• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Doğru makyajın sırrı doğru fırçada gizli DİLEK MUTLUTÜRK

Doğru makyajın sırrı doğru fırçada gizli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2018, 00:00

Merhaba, iyi pazarlar.
Makyaj uygulaması yaparken, kullandığımız fırçalar önemli.
"Nereye, hangi fırçayı kullanacağım?" bana en çok gelen sorulardan biri. Bir diğeri, alırken nelere dikkat etmeliyim ve fırça temizliğini nasıl yapabilirim. Bu hafta sizi fırçalarla ilgili bilgilendireceğim.

DOĞAL KIL TERCİH EDİN

Makyaj fırçası alırken doğal kıl olanları tercih ederseniz, ürünü az miktarda kullanır ve daha iyi sonuç alabilirsiniz. Yumuşak ve rahat kullanımlıdır. Kıllar yüzünüzde kalmaz. Uzun süre kullanabilirsiniz.
Sentetik olan fıçaları ise sıvı ve kremsi ürünleri kullanırken tercih edebilirsiniz. Makyaj fırcalarını temizlerken, değişik markaların temizleyicisiyle ya da bebek şampuanıyla yıkamak en iyi yoldur.

Highlighter

Makyaja ışık vermek icin kullanılır.
Açık bir toz pikmenti elmacık kemiğinin üstüne, burun üstüne, yanaklara hafif sürmeye yarar. Ayrıca süpürge fırçası olarak da kullanılır. Cilde dökülen farları temizler.

Pudra fırçası

Fondöten uygulamasından sonra yapılan pudrayı daha iyi bir şekilde cilde dağıtabilmek için pudra fırçası kullanılmalıdır. Küçük boylu ve uzun kıllı olması gereken bu makyaj fırçaları yoğun kıllı olmalıdır. Seyrek kıllı pudra fırçası alınması gereken performansı karşılamayacaktır.

Hangi fırça ne işe yarar?

Fondöten fırçası

Makyaj yaparken kesinkes kullanılan makyaj fırçaları arasında olan fondöten fırçası BB krem veya fondöten kullanıyorsanız kesinlikle makyaj çantanızda olması gereklidir. Cildinize yapacağınız makyajın ilk adımı olan fondöteni sürerken kullandığınız fırçanın uç tarafının daha ince, yassı ve keçi kılından üretilmiş olması oldukça önemlidir. Bu hem kullanımın ve temizliğin daha rahat olmasını sağlarken hem de fondötenin eşit sürülmesini sağlar.

Eyeliner fırçası

Kullandığınız eyeliner kalem şeklinde veya kendinden fırçalı değilse eyeliner makyaj fırçaları tam ihtiyacınız olan fırçadır. Eyeliner fırçası alırken sivri, ufak, düz ve yumuşak olmasına dikkat edin.
Yumuşak olması hassas olan göz kapaklarınız için daha iyi olacaktır.

Kaş fırçası

Kaşlarınız seyrekse ve dolgunlaştırmak istiyorsanız, şekil vermek istiyorsanız kaş fırçaları tam size göre. Mevsimsel değişikliklere göre dökülebilen kaşlarınızı daha dolgun göstermek için kaşlarınızın çıkış yönüne doğru fırçalayın. Kullandığınız fırçanın yumuşak olması oldukça önemlidir.

Yan fırça

Allık fırçası

Genellikle fondöten fırçasıyla karıştırılan allık fırçasının bir tarafı eğimliyken fondöten fırçasının uç tarafı düzdür.
Allık fırçasının eğimli olmasının sebebi elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirebilmektir.
Allık fırçası alırken fırçanın yumuşak uçlu olmasına dikkat edin. Yumuşak olmazsa cildiniz zarar görebilir.

Gölge fırçası

Göz kapağının katlanan yerine toz farı sürebiliriz.
Ayrıca göz kapağınız düşükse ideal bir uygulama fırçasıdır.

Mix fırça

Göz kapağına uygulanan far renklerini, birbirine karıştırmak için kullanılır.
Böylelikle naturel bir renk ortaya çıkar.

Gözaltı akıtma

Aynı zamanda akıtma fırçası da diyebiliriz.
Buğulu göz makyajı yaparken, kirpik dibine farı kolayca sürmemizi sağlar. Çizgi seklinde görünmez. Doğal görüntü sağlar.

Kontür fırçası

Makyajda, yüze gölge vermek icin kullanılır. Elmacık kemiğini ortaya çıkarır. Allık fırçası olarak da bilinir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA