• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Makyajınızın ışığı sönmesin! DİLEK MUTLUTÜRK

Makyajınızın ışığı sönmesin!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.09.2018, 00:00

M erhaba herkese İyi pazarlar.
Bu hafta makyaj uygularken kullanacağımız ışığı ve makyajı kullanacağınız mekanda bulunan ışığa göre makyajın püf noktalarını anlatacağım. Bununla ilgili kafanızdan geçen birçok soru geçtiğini duyar gibiyim. Bunlar "Kendimize ya da birine uygularken ışık nasıl olmalı? Yanlış ışıkta uygulanan makyaj farklılık gösterir mi?
Her makyajın ışığı farklı mı?

SAHNE VE KAMERA

Her makyajın ışığı farklıdır. Örneğin; opera veya tiyatroda sahneye çıkan bir sanatçının yaptığı makyaj, fotoğraf çekimi olan bir modelin makyajı, günlük makyaj, gece makyajı ve kamera önü makyajının ışığı birbirinden farklıdır ve farklı olmalıdır. Biraz daha konuyu açarsak, sahneye çıkan biri yoğun ışık altında olacağı için daha belirgin makyaj yapılmalıdır.
Çünkü; yoğun ışık makyajı emer, göstermez. En arkadaki seyircinin kişinin yüzünü iyi görebilmesi adına sahne ışıklarına uygun makyaj yapılmalıdır.
Kamerada ise durum tam tam tersidir.
Her şeyi, renkleri tam görür kamera.
Yanlış ışık ve makyaj kişiyi bambaşka yapabilir. HD malzemeler kullanılmalı ve makyajın gün ışığına yakın ışıkta ve homojen dağıtan bir led altında yapılması gerekir.
Peki evde nasıl yapacağız makyajı? Birçoğumuz banyoda ya da yatak odasında yapıyoruz. Dışarıya çıkınca yaptığımız makyaj farklı görünüyor. Çünkü ışığı yanlış kullanıyoruz. Sarı ve beyaz ışıkta asla makyaj yapılmaz. Loş ışıkta da yapılmaz.

PENCERE KENARINDA

Makyajın en doğru ışığı güneş ışığına yakın gün ışığıdır. Makyajın renklerini net görürsünüz. Beyaz ışık ve sarı ışıklar sizi yanıltır. Soluk ve sarı gösterir ve siz de ürünü daha fazla sürersiniz. Dışarıya çıktığınızda bambaşka bir şey görürsünüz.
Bunun tek nedeni yanlış ışıktır.
Evinizde doğru ışığınız yoksa, pencerenin kenarında gün ışığını yüzünüze alarak makyaj yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem beyaz ve sarı ışıkları atın. Kendinize homojen dağılan gün ışığı alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA