• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Alacakaranlık kuşağı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2015, 00:00
Seçim gününde, oy verme esnasında veya sayım sırasında elektriklerin kesilmemesini, tuhaf bir durum yaşanmamasını, dikkatlerin başka bir olaya çekilmemesini bir 'komplo teorisine' bağlayanlar var. Seçim öncesi paranoyası bitti, sonrasındakiler başladı! Sesi gür çıkanlarla sosyal medyada atan tutan bir takım cengaverler, "Bu iş bitti, AK Parti silindi" cümleleri kurmaktaydı. Ülkesinden, vatandaşından, olup bitenden bihaber, yarı entelin bu çığırtkanlığı, yerini "Zaten sonuçlar belliydi"ye getirdi. Koca tarih profesörü şöyle bir cümle paylaştı sonuçların açıklanmaya başlamasından birkaç saat sonra, "Nasıl oluyor da bu kadar çabuk sayıldı oylar?"

YERİNDE SAYAN CHP'NİN BAŞARISI

İnsanları provoke etmekten, kışkırtmaktan zevk alan bir insan davranışı biçimi var. Tabloya uzaktan bakamadıkları için ne diyeceklerini bilemiyorlar. Taşın altına ellerini sokamadılar, birlik olamadılar, vatandaşın kalbine dokunamadılar. Anlamadığım nokta şu, Kemal Kılıçdaroğlu gibi, geçtiğimiz seçimde oy kullanmayı bir şekilde beceremeyen bir liderle siyasete devam etmek iddiası nedir? CHP'nin, lideri kim olursa olsun seçmeni bellidir. Ülkenin en köklü, zengin, Atatürk'ün emaneti parti, koskoca CHP yerinde sayıyor. Dünyayı takip etmeyen, konjonktürün dışında kalan bir zihniyetin başarısızlığının sebebi AK Parti'nin istikrarı, onlara göre! Şaka gibi ama öyle...

İKTİDARIN ŞANSI VE ŞANSSIZLIĞI

Ülkede demokrasi anlayışının yerleşmesi (ama her alanda) en büyük arzum. Farklı görüşlere saygı duyulduğunu görmeden ölmek istemiyorum. Muhafazar kesimle demokratik solun büyük kısmını kendine hayran bırakan Turgut Özal, aslında solu mu temsil ediyordu? Birilerinin kanatlarının altına girmek veya girememek üzerine bir siyaset oluşturulur mu? AK Parti'nin en büyük şansı ve şanssızlığı sıkı bir muhalefet olmamasıdır. Her iktidar için kendini zorlayacak, her an koltuğu kaptıracağı hissiyatı yaşayacağı bir partinin varlığı önemli olmalı. Tüm söylemini, "AK Parti şunu yaptı, bunu yapmadı" ya yükleyen demokratik sol, kendi söyleminden amma da uzaklaşmış durumda. "Vatandaşa kömür dağıttılar, o yüzden oy aldılar, kıyafet verdiler, o yüzden oy aldılar" diye kendilerini yerden yere atan CHP'liler, acaba sosisli sandviç mi dağıtacak iktidar olduğu zaman? Ne diyeyim bilmiyorum; hayırlı olsun memlekete seçim sonuçları. Biraz susmak ve sakinleşmek zamanı geldi. Başbakan'ın vatandaşa huzur vadeden konuşmaları çok etkiliydi, seçim sonrası yaptığı açıklamalar önemliydi. Ahmet Davutoğlu ve yeni kabine umarım ülkenin susadığı huzur ortamını da inşa eder, memleket için yapacaklarının yanı sıra. Umuyorum ve gerçekten çok istiyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI