• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Keşke darbe olsaydı diyenler...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2016, 00:00
Şunu söylemem lazım, ilk günden beri aklımda çünkü; darbe girişiminin başlamasından itibaren bir an için bile olsa aklından "keşke olsaydı" fikri geçen hiç kimseyi sayfamda da, hayatımda da istemiyorum...
Sosyal medya böyle zamanlarda, insanların bilinçaltını da deştiği için şahane bir araştırma arenası haline gelebiliyor. Tez yazacak olanlar, psikolojik ve sosyolojik araştırmalar yapanlar için ne bulunmaz fırsat.
Ardı ardına ülkede yaşanan talihsizliklerden sonra, yakalanan birlik ve beraberlik ruhundan fena halde tırsanlar var. Facebook 'arkadaşlarım' bu anlamda oldukça şaşırttı beni; kimine olan saygım kat be kat artarken, kimilerinden nasıl soğudum anlatamam... Aslında pekala anlatabilirim...

VİCDAN YOKSA AKIL DA YOKTUR

İlk gece sokağa çıkan ve demokrasi savaşını kazanan vatandaşlarımızı hiçe sayan ve onların parayla tutulmuş AK Partililer olduğunu yazanları gördüm... Yo yanlış okumadınız, aynen bu şekilde ifade edilmişti. Tanka, tüfeğe, asker kılığındaki hainlerin karşısına geçip ölümü göze alanlara, partinin paralı adamları muamelesi yapıldı. Blokladığım ve engellediğim kişi sayısını hatırlamıyorum son on gündür.
Vicdansızlıklarının boyutu öyle bir seviyeye geldi ki, görmek istemedim. Durmadan yeni görüntüler ekrana geliyor, her ortamda yayınlanıyor, izliyorsunuzdur.
Çoluklu çocuklu insanlar sokaklarda, o duygu seli ve can havliyle vatan kurtarmak derdindeyken üstelik; kimin hangi partiye mensup olduğu nasıl tahmin edilebilirdi acaba? Bırakın tahmin etmeyi, tankın içindeki askere "Çıkın evladım, ateş etmeyin yavrum" diye yalvaran teyzeler var mesela, onu gören biri hangi saniye aklından geçirir, "Bu kadın kesin AK Partili" diye...

PARA VEREREK SOKAĞA ÇIKARDILAR!

CHP mitingi yapıldı hafta içi, başarılı da geçti çok şükür. Aynı güzel mesajlar tekrarlandı, al bayraklar ellerdeydi, dudaklarda tek bir temenni vardı, "Allah tekrar yaşatmasın". Bu mitingden sonra, "Vatanın gerçek sahipleri meydanlarda" diye yazan birine denk geldim. Aydın görünümlü, okumuş ve iyi bir iş sahibi koskoca adam, utanıp sıkılmadan hala ayrımcılık peşinde olabiliyor ne yazık... Şöyle yazanlar vardı, "Aslında sokaklardaki insanları partililer zorla toplamış sağdan soldan, iş yerleri mecbur kılmış, hatta işten atarız demiş"... Dedikodu, yalan, safsata... Beyninde sağlam bir donesi olamayanların sığınacağı tek liman.
Şöyle bir pankart gördüm bir fotoğrafta bir erkeğin elinde, "Ev kira ama vatan benim"... Bizim memleketimizin insanı kadar toprağını seven var mıdır; bunu bilmeyen, görmek istemeyen yine bizim vatandaşımız olabilir mi?
Kendilerine Atatürkçü diyen, bir avuç çürük zihniyet sahibi; emin olun Atatürk'ün kemiklerini sızlatmakta. Aslında çok da altını çizmemek lazım çünkü gerçekten bir avuçlar, gerçekten de bir süre sonra yok olup gidecekler. Bu ülkenin gerçek sahibi, gerçek vatansever, dün olduğu gibi bugün de ülkesi için ölümü göze alırken, yarın için umut oldu bize, can verirken can oldu. "Batı'nın hizmetindeyim, beni teslim etmeyin" diyen utanmaza da ne güzel bir ders oldu...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA