• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Alaçatı dedikoduları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2016, 00:00

Geçtiğimiz haftasonuna kadar şundan emindim;
Ayvalık/Cunda ülkenin en dedikoducu yeridir, nokta. Değiştiriyorum, Alaçatı varken, dedikodu başka yerde yapılamaz ve hatta dedikodu kavramı Alaçatı'dan sonra icat edilmiştir!... Yaz sezonunda yaşanan dedikoduların boyutuna varmak imkansız. Kış ve haftasonuna denk gelirseniz, hayatınızda duymadığınız kadar hikaye kendiliğinden sizi bulacaktır.

DEDİKODU NEREDE YAPILIR?

Bunun için gününüzü şöyle planlamalısınız, sabah orta kahvede kahvaltı ve akabinde her bir mekanda kahve ve çay içerek ortama uyum sağlamak. Esnafla ve köyde yaşayanlarla kaynaşmak, azıcık dedikodu sevdiğiniz izlenimi yaratmak ve kendinizi akışa bırakmak.
Ben ve orada evi olan ünlü televizyon programcısı/sunucusu arkadaşım, güya kafamızı boşaltalım diye gittiğimiz Alaçatı'dan zonklayan kafalarla döndük. Şöyle bir durum var, bunu sadece orada yaşayan kadınlar değil erkekler de söylüyor, Alaçatı'nın yarısı diğer yarısıyla konuşmuyormuş!

SELAMLAŞIRKEN KÜSTÜM!

Hangi yarısı bilemem, ama anladığım kadarıyla diyelim siz biriyle dargınsınız, bir arkadaşınız o kişiyle konuşursa, onu da siliyorsunuz. İki küs insanın yarattığı 'küslük' dalgası öyle boyutta ki, yeni tanıştığım ve daha adını öğrenir öğrenmez, anında küsmek zorunda kaldığım kişiler oldu. Allah'tan arkadaşım orada çok sevilen bir kişi, el üstünde tutulduk yoksa yanmışız, zannedersin herkes herkesle kan davalı. Alaçatı; köy halkı dışında İzmir, İstanbul ve bir miktar da Ankaralılardan oluştuğu için, boş insan çok. Sezonda çalışıp, on ay kadar yattıkları ve hava şahane, sebze/meyve muhteşem, ambians da dört dörtlük olduğu için, insanlar ne edeceğini bilemiyor, dedikodan gayrı. Bir dizi çekilmeli bence, hatta ben yazmalıyım. hatta buna hemen başlamalıyım.
Arkadaş, ünlü pop şarkıcısının eski kocasının yeni karısı neler neler anlattı, şaştım kaldım!

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE?

Kadından da şarkılarından da soğudum ki, bu cümle aynı zamanda Türk popundan da soğumak anlamına gelir, öyle önemli bir abla yani... Bir restoranın sahibi, karısına ve sevgilisine aynı siteden ev almış! Bir mekan işletmecisi, eski kız arkadaşıyla buluştu diye, karısı tarafından terk edilmiş, kadınlara küsen bir edebiyatçı, kadın esnaftan alışveriş bile yapmıyormuş, çok zengin bir ailenin oğlu hafiften kafayı üşütmüş ve günde 24 saat sörf yapıyormuş. Kesinlikle dizi olmalı Alaçatı hikayeleri; hiçbir şey uydurmanıza gerek yok, bizzat isimler ve olaylar gerçektir diye not da düşerek yayınlamalı... İnanın yazmadığım çok şey var, hikayeme saklayacağım ama uydurduğumu düşüneceksiniz diye korkuyorum, o denli manyakça...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA