• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Yetenekli kadının intikamı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2017, 00:00

Adele, muazzam sese sahip, Allah tarafından olağanüstü yetenekle donatılmış bir şarkıcı. İngilizce bilmeyeni bile etkiliyor, duygusunu sesine bu denli katabilen kaç kadın vokal var ki dünyada? Aşıksanız kalbinizi okşuyor, aşk acısı çekiyorsanız kahrediyor, aşık değilseniz acıya bile özendiriyor...
Çok satıyor, her törenden/organizasyondan/ ülkeden ödül alıyor, deli gibi seviliyor... Peki Adele, o büyüleyici sesi ve yeteneğiyle neden bana bir melek gibi değil, bildiğiniz cadı gibi görünüyor?

SENİN DERDİN NE?

"Sorun onda değil, sende" demeyin. En gıcık olduğum yaklaşımdır, üstelik bu defa çok ciddiyim. Karşılaştığımızda soracağım, "Senin derdin ne bacım?"... Şunu kast ediyorum, benim de zaman zaman görme deliklerimden sular akıtarak dinlediğim 'Someone like yousenin gibi biri' adlı şarkı, aslında gelmiş geçmiş en okkalı intikam şarkısıdır. Şarkısında sempatik Adele'imiz, eski sevgiliye seslenir, "Bir kız bulduğunu ve evlendiğini duydum, hayallerin gerçek olmuş.
Sanırım sana veremediğimi o vermiştir. Mühim değil, senin gibi birini bulurum. Senin için sadece en iyisini diliyorum, beni unutma yalvarırım..."

DÜNYAYA EZBERLETTİ

Eski sevgili ve yeni karısı için nasıl bir yıkımdır bu düşünsenize.
Bütün dünyanın ezberlediği, mahalledeki manavlardan en züppe kulüplere, sıradan kafelerden gurme lokantalara, varoşundan aristokratına; dünyaya marş gibi ezberletmişsin. Seni unutmadım, beni unutma, yok efendim senin gibi birini bulurum dert etme...
Ha bir de "en iyisini dilerim". Bu cümlede de ciddi bir hainlik var, "sizin için mutluluklar dilerim" anlamıma da gelebiliyor çünkü.
Ay ne tatlı, düşünceli, mükemmel eski sevgili. Yok arkadaş ben böyle naif bir tokatlama, böyle zarif bir çift dalma görmedim... Kötü hiçbir şey söylemeden, karşı tarafı yerle bir ediyorsun. Adele'in eski sevgilisiyle evlenerek büyük bir zafere imza atabilirsin, ama diva'nın ağırlığı altında her türlü ezileceksin. Cüssesinden bir kat ağır bir darbe vurmuştur Adele, eski sevgiliyi kapan yeni kadına!
Burada yetenekli ve eğitimli kadının nasıl şık bir intikam aldığına şahit oluyoruz. Aslında ciddi bir eksiği var Adele ablanın, benimle çalışsa akıl verirdim, makul bir ücret karşılığı. Şöyle ki, ben olsam şarkıda eski sevgilinin adını da verirdim. Öyle ya, net olarak hedefi belirtmelisin.
Belki isim vererek ve vermeyerek şarkının iki versiyonu yapılabilirdi.
İsimli versiyonda adamı tarif etmekte de fayda vardı. Diyelim adam karşıdan geliyor, nereden bileceğim Adele'in eski sevgilisi olduğunu; ama bilsem ters ters bakar, ben de hayatı ona zindan ederdim. Kadın dayanışması değil mi? Peki ezilen kadın, yani eski sevgilinin yeni karısı da kadın değil mi? Onu kim koruyacak, kollayacak? Eh, o da kendine başka yetenekli arkadaşlar bulsun, beste yaptırsın, ne bileyim bir sit-com çektirsin.
Konu da, başarılı ve iddialı bir dünya starının eski sevgilisini elinden alan muhteşem güzellikteki bir kadının maceraları olabilir. Eski Sevgililer Günü diye bir şey var mı, şu anda ben mi keşfediyorum dersiniz! Keşke olsa, o gün geldiğinde kafa göz girişsek, ağız dolusu pis cümleler kursak, Adele şarkısı eşliğinde yürüyüşler yapsak... Sanırım gerginim, sebebini az çok bildiğim gerginliğim yaratıcılığımı kamçıladı, farkındayım. Beste yapacağım izninizle, hımmmm ilham geldi, müsadenizle gittim ben... "Senin gibi birini asla bulmayacağımmm, salak mıyım aynı hatayı tekrarlayayımmmmm"...
Oluyor vallahi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA