• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Organize PR işi ters tepti ERHAN GÜLENÇ

Organize PR işi ters tepti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2017, 00:00

Doğan Grubu medyası ne yaparsa yapsın bir türlü Kemal Kılıçdaroğlu'ndan büyük kitleleri heyecanlandıran bir lider çıkaramıyor.
Önce "Gandi Kemal" dediler.
Kılıçdaroğlu'nu fiziksel benzerliği nedeniyle Hindistan'ı bağımsızlığına kavuşturan efsanevi lider Mahatma Gandhi'yle özdeşleştirmeye çalıştılar. Ama tutmadı.

BAŞARISIZ OLDULAR

Başarısız PR çalışmaları birbirini izledi. En son, sözde adalet yürüyüşü başlatan Kılıçdaroğlu'ndan bir halk kahramanı çıkarmaya çalıştılar.
Hürriyet Gazetesi'nin yazarları bizzat yürüyüşe katılarak Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir kahramanlık yaptığını anlattı. Gazete, yürüyüşü her gün ilk sayfasından büyük şekilde verdi ama bu da tutmadı.
Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe gecesini sığındığı bir evde ayağında terlikle TV'den izlediğini ortaya çıkaran fotoğraflar, bu yürüyüşün tüm büyüsünü yok etti. Daha önce "Darbe olursa tankın önüne ilk ben çıkarım" diyerek demokratlık taslayan Kılıçdaroğlu'nun karizması bir anda silindi.
Şimdi yeni bir organize PR çalışması devreye alındı. Hürriyet Gazetesi, yürüyüşte CHP lideninin yanından ayırmadığı bir foto muhabirinin çektiği atletiyle yemek yiyen Kılıçdaroğlu fotoğrafını manşet yaptı. Daha önce "Gandi Kemal" olarak tanıtılan Kılıçdaroğlu, bu defa "Vatandaş Kemal" diye sunuldu. Ama Türk halkı yine yutmadı.
Bu fotoğraf, en başta Türk halkına hakaret içeriyor. Bir kişinin atletle yemek yemesi kendisinin bileceği iştir ama Türk halkı, Türk vatandaşı bu mudur? Türk vatandaşları, yemeğini hep böyle atletiyle otururak mı yer? Siz, böyle mi yiyorsunuz? Böyle bir fotoğrafla Türk halkının "Aa bak bizdenmiş" diyerek Kılıçdaroğlu'nu bağrına basmasını ve oyunu ona vermesini mi bekliyorsunuz?
Bu "Vatandaş Kemal" isimli organize PR çalışması da daha baştan ters tepmiştir.

KANDİL, CHP'DEN KAOS İSTEDİ

CHP ile PKK'nın siyasi uzantısı HDP arasındaki yakınlaşma giderek somutlaşırken Kandil de bu süreçte aktif rol oynuyor. Atatürk'ün kurduğu CHP, HDP'nin çizgisine kaydıkça terör örgütü elebaşlarının yeni talepleriyle karşılaşıyor. Teröristbaşı Cemil Bayık'ın CHP ve HDP'nin AK Parti'ye karşı birlik olması çağrısı yapmasının ardından bir diğer elebaşı Duran Kalkan da topa girdi.
Basına yansıyan açıklamasına göre Duran Kalkan, CHP ve HDP'ye akıl verdi ve toplumun direnişe sevk edilmesi gerektiğini söyledi.
Böylece, terör örgütünün Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturulması hevesini bir kez daha ortaya koymuş oldu.
2019'da yapılacak seçimlerle ilgili konuşan Duran Kalkan, "İşbirliği olmazsa Kemal Kılıçdaroğlu seçim kazanamaz. CHP bunu görmeli, bu sistemde seçim kazanamazlar. Eğer Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarsa, Erdoğan yine kazanır.
CHP gerçekten seçimi kazanmak istiyorsa uygun bir aday bulmalıdır" dedi.
Kalkan, bir anlamda CHP'ye "2019'daki Cumhurbaşkanı adayımızı birlikte belirleyelim" çağrısı yapmış oldu. Kılıçdaroğlu da zaten kendisi aday olmak istemediğini ve bir çatı aday çıkarılması gerektiğini savunuyor. O yüzden CHP ile PKK/HDP'nin Kılıçdaroğlu dışında ortak bir aday üzerinde uzlaşmasının önünde bir engel de yok!
Atatürk'ün kurduğu partinin düştüğü hallere bakın.

KATAR'IN ARDINDAN SOMALİ'DEYİZ

Türkiye, çevre ülkeler ve Afrika'daki etkisini giderek artırıyor. Katar'da kurduğu askeri üsle bölgede egemen olmak isteyen güçleri rahatsız eden Türkiye, şimdi de 2011-2016 arasında 370 milyon dolar yardımda bulunduğu ve kalkınma çalışmalarına büyük destek verdiği Somali'de askeri birlik kurdu.
Somali'deki Türk birliğinin dün göreve başladığı açıklandı. Türk askeri, Mogadişu yakınlarında kurulan birlikle Somali Silahlı Kuvvetlerinin teşkilat, eğitim, öğretim, askerî altyapı ve lojistik sistemlerinin iyileştirilmesi ile eğitimine destek sağlayacak.
Somali, Türkiye'nin Afrika'daki açılım politikasında ilk adım olma özelliği taşıyor. Türkiye'nin en büyük büyükelçiliği de yine Mogadişu'da inşa edildi. Türkiye'deki yardım kuruluşlarının da Somali'ye büyük yardımları bulunuyor.
Türkiye'nin bu adımlarının Katar'daki adımlarında olduğu gibi özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'ni rahatsız ediyor. Gölge CIA olarak bilinen düşünce kuruluşu Stratfor da buna dikkat çeken bir analiz yayınladı. Stratfor analizinde bu birlikle Türkiye-BAE çekişmesinin alevleneceği öngörüsünde bulundu. Analizde "Türkiye ve BAE askeri ve ekonomik bağlarını Ortadoğu ve Doğu Afrika'da geliştirdikçe, askeri ve ekonomik rekabeti de yoğunlaşacak gibi görünüyor" ifadelerine yer verildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA