• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tesadüf mü mesaj mı? ERHAN GÜLENÇ

Tesadüf mü mesaj mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2017, 00:00

ABD'nin Las Vegas kentinde ABD tarihinin en yüksek can kayıplı toplu katliamını gerçekleştiren Stephen Paddock'un niçin böyle bir eylem yaptığıyla ilgili esrar perdesi hala aralanamadı. Saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği belirtilse de ABD güvenlik güçleri bu ihtimale pek sıcak bakmıyor.
Komplo teorileri havalarda uçuşuyor. Komplo teorilerine çok itibar eden biri değilim ama katliamla ilgili ortaya çıkan çok önemli birkaç ayrıntı ve bu ayrıntılar üzerinden türetilmiş bir komplo teorisi "Bu kadarı tesadüfü aşan bir durum. Bu katliam gerçekten dünyadaki güç savaşlarında ABD'ye verilmiş bir mesaj olabilir mi?" diye düşünmeme neden oldu.
Çok konuşulacak komplo teorisini sizinle de paylaşmak istedim.
Çin'in, dünyanın tek süper gücü olan ABD'nin yerine geçmeye başladığı konuşuluyor. Bu yüzden ABD ile Çin arasında bir rekabet söz konusu.
İki ülkenin çekişmesinin yaşandığı yerlerden ikisi Kuzey Kore ve Çin'in komşusu Mynmar. Arakan eyaletindeki Müslümanlara uygulanan soykırım ve zulüm ile gündeme gelen Mynmar'daki olayların arkasında da ABD-Çin çekişmesinin olduğu değerlendirmeleri yapılıyor. ABD'nin Mynmar ve Kuzey Kore krizleriyle Çin'i kendi bölgesinde abluka altına almaya çalıştığı öne sürülüyor.
Bu değerlendirme ve iddialar konuşulurken ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da Çin'i de kapsayan bir Uzakdoğu turuna çıkıyor. Trump'ın özellikle Çin ziyaretinde Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşmenin, Kuzey Kore konusunda önemli bir dönemeç olabileceği ifade ediliyor.
Sıkı durun...
İşte bu kritik ziyaret öncesi Las Vegas'ta meydana gelen olayda cani Stephen Paddock'un konser alanındakilere ateş ettiği otelin ismi gerçekten "Bu kadar da olmaz" dedirtecek cinsten.
Otelin ismi, "Mandalay Bay" yani "Mandalay Körfezi"...
Mandalay bugün Çin ve ABD'nin çekiştiği Mynmar'ın en büyük ikinci kenti.
Komplo teorisine göre, Çin ve beraber hareket ettiği güçler, Trump'un Çin ve Uzakdoğu ziyareti öncesi ABD'ye "Bölgemizden elini çek" mesajı verdi. Bu mesaj için özellikle ABD'nin para merkezlerinden Las Vegas ve iki ülkenin en önemli çekişme noktalarından Mynmar'ın eski başkenti Mandalay'ın ismini taşıyan otel özellikle seçildi.
Komplo teorisini destekleyen bir unsur olarak dile getirilen konulardan biri de Paddock'un kız arkadaşı Marilou Danley'in Uzakdoğulu olması...
Siz ne düşünüyorsunuz, bunlar tesadüf mü yoksa ABD'ye verilmiş bir mesaj mı?

TÜRKÇE EZAN OKUTAN ZİHNİYET İNADINDAN VAZGEÇMİYOR

CHP, geçmişinde ezanı Türkçe okutmak gibi milletin dini değerlerine yönelik bir çok olumsuz girişimiyle hatırlanıyor. Maalesef CHP'nin bazı önde gelen isimleri, bugün de halka dinini öğretmeye çalışma ısrarından vazgeçmiyor.
Hatırlarsınız, CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği sözde adalet kurultayında içki skandalı yaşanmıştı.
Bazı CHP'liler şehitlikte içki içip oyunlar oynamıştı. Bu büyük tepki çekmişti. O dönem, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ortaya çıkıp, bu skandalı aklamak için "İçki içmek günah değil, sosyal bir aktivite" diye konuşmuştu.
Şimdilerde Türkiye'de müftülere de resmi nikah kıyma yetkisi verilmesiyle ilgili yapılması düşünülen yasal düzenleme gündemde.
Batı'da nikahlar kiliselerde papazlar tarafından kıyılabilirken Türkiye'de müftülere böyle bir yetki verilmesine CHP şiddetle karşı çıkıyor. Bu CHP'den beklenen tavır, şaşırtıcı bir yönü yok.
Ancak, CHP'liler karşı çıkmakla da yetinmiyor ve millete dinini öğretmeye çalışıyor. CHP'nin FETÖ'cülere verdiği destekle tanınan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, imam nikahının İslam'da yerinin olmadığını öne sürdü.
Tanal, "İmam nikahı, dinimizce zorunluluk değildir. İslamda dini nikah diye bir şey yoktur" dedi.
CHP'liler millete dinen neyi nasıl yapmaları gerektiği yönünde fetvalar verip dayatmalarda bulunmaktan vazgeçmesi gerektiğini ne zaman öğrenecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA