• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu: CHP’de herkes koltuk peşinde ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu: CHP’de herkes koltuk peşinde

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2017, 00:00

CHP'ye yapılan en büyük eleştirilerin başında "CHP'nin aslında iktidara gelmek istemediği" gelir. Çünkü CHP'lilerin başlıca derdi iktidar olmaktan önce parti içinde bir koltuk kapmaktır.
Bu yüzden enerjilerini kendi içlerinde tüketirler. CHP söylendiği gibi gerçekten bir kurultay ve kongreler partisidir.
CHP üyeleri, önce kendi içlerinde delege olmak için savaşır. Ardından ilçe kongreleri büyük kavga ve gürültülerle yapılır. Savaş il kongrelerinde iyice kızışır.
Ardından kurultay süreci gelir. CHP kurultayları da bir hır gür içerisinde geçer.
Diğer yandan partililer, belediye meclis üyesi, belediye başkanı, milletvekili olmak için savaşırlar ve birbirlerine demedik laf bırakmazlar. Yani CHP'ye CHP'lilerden daha fazla zararı kimse veremez.
Bugüne kadar hiçbir CHP milletvekilinin "bakan" olma hayali kurduğu da görülmemiştir.
Çünkü, iktidara geleceklerine inanmazlar, bunun hayalini bile kuramazlar.
Onlar için en büyük hayal, bütçesi büyük bir belediyeye başkan olabilmektir.
Bu yüzden onlarca CHP Milletvekili, 2019'daki yerel seçimlerde gözüne kestirdiği bir belediyede başkan adayı olmak için şimdiden canhıraş bir şekilde çalışıyor.
Bugünlerde CHP'liler tarafından sosyal medyada paylaşılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı sözleri CHP'nin neden böyle olduğunun itirafı gibi. "Dava adamı istiyorum" başlığıyla paylaşılan bu sözlerinde Kılıçdaroğlu, "Parti içinde herkes 'Ben ne olacağım' sorusunu soruyor. Bazılarının derdi partiyi iktidar yapmak değil, partide koltuk kapmak peşinde! Nasıl belediye başkanı, nasıl milletvekili olurum, derdinde! CHP'nin acilen bir dava partisine dönüşmesi lazım" diyor.
Bence ilk başta Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ne kadar dava adamı olduğunu ortaya koyması gerekiyor ama söylediği bu sözler parti içindeki zihniyetin anlaşılması açısından çok çarpıcı.
"Cumhuriyeti kuran partiyiz" diye övünen CHP, bunca yıllık tarihinde Genel Başkanının da söylediği gibi bir dava partisi olamamışsa, bundan sonra hiç olamaz.
Böyle gelmiş, böyle gider ve CHP ömrü billah iktidar yüzü göremez...

NEREDESİN TACETTİN BAYIR?

Yeni Asır'ın 10 Kasım'da okuyucularına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özel bez kumaşa basılı posterini ücretsiz armağan etmesine laf söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sus pus oldu.
Yeni Asır'ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın katkılarıyla verdiği Atatürk posteri vatandaşın büyük beğenisini toplarken Tacettin Bayır, söylediği lafların altında kaldı. Bayır, Yeni Asır'ı zor durumda bırakacağını düşünerek "O zaman biz de verelim kendilerine CHP logolu Atatürk resmi. Altına da CHP İzmir İl Başkanlığı yazsın, onu da dağıtsınlar" demişti. Biz de kendisine bu köşeden, "Hodri meydan.
Eğer sözünüzün arkasındaysanız, siz de kaliteli bez kumaştan 100 bin Atatürk posteri bastırıp getirin, biz okuyucularımıza seve seve dağıtmaya hazırız.
Hadi bakalım yapabilecek misiniz" diye seslenmiştik.
Ancak, Bayır ipe un serdi, çağrımız karşısında 2 gündür tek bir söz söyleyemedi.
Sayın Bayır, Şimdi sizden Yeni Asır'a yönelik haksız karalamalarınız nedeniyle bir özür bekliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA