• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Katil sürüsünden yeni görüntüler ERHAN GÜLENÇ

Katil sürüsünden yeni görüntüler

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2017, 00:00

ABD'nin Türkiye'yi kuşatmak için YPG'ye Suriye'de oluşturtmaya çalıştığı terör koridoru Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib operasyonuyla sekteye uğradı.
Şimdi sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi YPG'nin güçlü olduğu Afrin var.
Türkiye'nin Afrin operasyonunu artık yüksek sesle dillendirmesinin ardından sözde müttefikimiz ABD'den küstah bir tehdit geldi. ABD, bir kez daha Türkiye'yi değil terör örgütü YPG'yi seçti. ABD liderliğindeki DEAŞ'a Karşı Uluslararası Koalisyon'un Sözcüsü Albay Ryan Dillon "Türkiye Afrin'e operasyon yaparsa, PYD'yi koruruz" diyerek Türkiye'yi vurmakla tehdit etti. Bence Türkiye'nin ABD'nin bu hasmane tutumuna karşı atacağı adım artık bellidir. Türkiye, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü işgal girişiminde de kilit rol oynadığı öne sürülen ABD'nin İncirlik Üssü'nü bir an önce kapatmalıdır. Türkiye'nin ABD'nin YPG'ye lojistik destek sağladığı iddialarıyla da gündeme gelen İncirlik'i kapatması şarttır.

FEYZİOĞLU'NDAN İKİ DOĞRU ÇIKIŞ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu birçok konudaki siyasi tavırları nedeniyle eleştirenlerden biriyim. Özellikle 2014'te Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı siyasi konuşma bardağı taşırmıştı. O dönem Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Feyzioğlu'na kızarak töreni terketmişti.
Bu tutumları nedeniyle tepki gösterdiğimiz Feyzioğlu, dün iki konuda çok doğru çıkış yaparak bu defa eleştiriyi değil tebriği haketti. İlki, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları öne sürülen açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için söylediği "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" sözleriydi.
Gülmen ve Özakça'nın avukatlarının terör örgütü DHKP-C üyeliğinden tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Feyzioğlu, "Avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih'in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı. Bu sözleri nedeniyle sosyal medyada Feyzioğlu'na karşı bir linç kampanyası başlatıldı.
Feyzioğlu, ayrıca FETÖ ile mücadelenin ne kadar önemli olduğunu da "Bu şerefsizler, bu hainler aklanacak olursa, vallahi billahi bizlere gün yüzü göstermezler" sözleriyle ortaya koydu.
Sayın Feyzioğlu, İki konuda da kendi mensubu olduğunuz kesimin ezberlerini bozdunuz. Açlık grevi adı altında yapılan propagandanın sahiplenilemeyeceğini gösterdiniz. Sözde adalet yürüyüşleriyle FETÖ'yle yapılan mücadeleyi yıpratmak isteyenlere de FETÖ'nün gerçek yüzünü hatırlatarak önemli bir mesaj verdiniz. İki konudaki duruşunuz umarız Türkiye'nin altını oymaya çalışanlara sempatiyle bakanların uyanmasına katkı sağlar.

BU SÖZLER KAVGA ÇIKARIR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki akşam kentteki CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Doğru mudur bilmiyorum ama Kocaoğlu'nun bu görüşmede Genel Merkezle ilgili eleştirilerde bulunduğu söyleniyor. İddiaya göre Kocaoğlu Genel Merkezin İzmir'de kontenjandan aday gösterip seçtirdiği milletvekillerini de eleştirmiş. Kocaoğlu bu milletvekillerinin kent ve örgütün dokusuna uyum sağlayamadığını ve bunun sıkıntılara yolaçtığını söylemiş. Şimdi, kontenjandan seçilen Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok Akatlı, Zekeriya Temizel, Tuncay Özkan, Özcan Purçu buna ne cevap verecek göreceğiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA