• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk’ün partisinin vekiline bak! ERHAN GÜLENÇ

Atatürk’ün partisinin vekiline bak!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2017, 00:00

CHP'nin İzmir'de kontenjan aday yaparak milletvekili seçtirdiği Tuncay Özkan'ın sosyal medyada dolaşan görüntülerini seyredince büyük şaşkınlık yaşadım.
İzmir'in milletvekili katıldığı bir programda bakın ağzını sulandıra sulandıra ne diyor: "Suudi Arabistan'daki değişim bütün bölgeyi zorladığı gibi Filistin'i de zorluyor. ABD bu değişimle birlikte, 'Eski kuşak yöneticiler gidecek' diyor... Yeni sistemle birlikte Suudi Arabistan'daki o korkunç paralar ABD'ye gidecek. Suudi Arabistan ve İran bu değişimden nasibini alırken, Türkiye de nasibini alacak. Peki ne olacak? Recep Tayyip Erdoğan ve siyasal kadrosu gidecek!." Bununla da yetinmiyor ve ABD'nin CHP'yi başa getireceğini söylemek ister gibi, "Başka bir alternatif var mı?
Başka bir alternatif yok! Peki başka bir Türkiye mümkün mü? Mümkün!
Onu da biz yaratacağız" diyor.
Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekiline yakışacak laflar mı bunlar?
Öyle bir şevkle anlatıyor ki bunları ABD'nin Türkiye'de bir siyasi operasyon yapacağını anlatırken bir ayağa kalkıp oynamadığı kalıyor. İşin acı tarafı, kendisini dinleyenler de bu sözleri alkışlıyor...
Sayın Özkan, Siz, dışarıdan da adal yapılsanız, neticede İzmir milletvekilisiniz.
Bu ülkeyle ilgili meselelerde de İzmirliler nasıl bir milli duruş sergiliyorsa siz de sergilemek zorundasınız. ABD, artık ileri garnizonu olmaktan çıkan Türkiye'ye gerek Zarrab kumpası gerekse başka yollarla siyasal bir operasyon yapmak isteyebilir.
Ama, Atatürk'ün kurduğu partinin İzmir milletvekili, her ne kadar siyasi açıdan Erdoğan'ın fikirlerine karşı olsa da, buna sevinemez. Bunu ballandıra ballandıra anlatmaz.
Emperyalizmin ve sömürgeciliğin her türlüsüne karşı mücadele eder.
Hem, sizin o sözünü ettiğiniz devirler geçti. Eskiden ABD ister, ordu darbe yapar seçilmiş başbakanlar görevden alınırdı.
Ya da siyasi operasyonlarla iktidarlar devrilirdi. O Türkiye yok artık. Artık bir anlayın şunu...

YORGUN BAŞKAN İZMİR'İN ÖNÜNÜ AÇ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz haftalarda 2019 seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili "Seçimin yapılacağı1.5 yıl sonra belediye başkanlığında 15 yılım dolacak. Yeter de artar bile" demişti.
Biz de kendisine bu köşeden, "Sayın Başkan! Çok doğru söylüyorsun, 15 yıl yeter, hatta dediğin gibi artar. İzmirliye yeterince çektirdin. Gözünü seveyim bir daha aday olup da hizmet sürgünümüzü uzatma bizim" diye seslenmiştik.
Kocaoğlu ise, arada yine değişik yer ve ortamlarda aday olup olmayacağıyla ilgili farklı açıklamalar yapmıştı.
Başkan, şimdi de bir internet sitesine verdiği röportajda ilginç ifadeler kullanmış.
"Başkan yoruldu" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine "Hayır yorgun değilim" diyememiş. "15 yılı tamamlamak üzere olan bir belediye başkanına yorgun yaftasını yapıştırmak pek de yanlış sayılmaz. Arkadaşlar öyle uygun görüyorsa öyledir" demiş.
Kocaoğlu'na bir çağrıda daha bulunmakta fayda var: Sayın Başkan, bak kendin de artık "Ben yorgun değilim" diyemiyorsun. Aday olup olmayacağın konusunda çelişkili açıklamalarınla oyun oynamayı bırak da İzmir'in önünü aç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA