• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadınlara kıymayın Sayın Kılıçdaroğlu ERHAN GÜLENÇ

Kadınlara kıymayın Sayın Kılıçdaroğlu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2017, 00:00

Kadına yönelik şiddet maalesef Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde önemli bir sorun. Her gün bir kadın cinayeti haberi okuyoruz.
Bu tür üzücü olayların artmaması için herkesin, özellikle de toplum üzerinde etkisi olan liderlerin kadına karşı şiddeti özendirici ifadeler kullanmaması gerekiyor.
Çünkü, liderlerin bu yöndeki oluşturacağı küçük bir kıvılcım, üzücü büyük olayların yaşanmasına neden olabilir. Bu konuda sabıkası kabarık siyasilerin başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geliyor.
Çünkü CHP lideri yılda en az bir kez kadına karşı şiddeti, bir şekilde masum ve mazur gösteren sözler sarf etmeyi gelenek haline getirdi.

ZİNNİYETİ DEĞİŞMİYOR

Şubat 2015'te Parti Meclisi toplantısında, "Erkek işsizse, iş bulamıyosa hıncını nereden alacak. Psikolojisi bozulmuşsa antidepresana rağmen nereden alacak bu hırsını. Gidip eşinden alıyor" ifadesini kullandı.
2016'daki bir parti grup toplantısında ise, erkeği kadından üstün gösteren bir söz söyledi: "Kadınlardan korkan birine erkek denemez." Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul Beylikdüzü'nde hem de kadınlarla bir araya geldiği etkinlikte zihniyetinin değişmediğini bir kez daha gösterdi. Kadınların yüzüne baka baka, "Evde huzur olmasının yolu, bereketin olmasından, ekonomiden geçer. Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam evde tencere kaynamıyorsa bu erkek de hıncını gelip karısından alır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden çıkan sonuç şu: İşsiz ve parası olmayan erkek 'hıncını', 'intikamını' eşinden alabilir.
Sayın Kılıçdaroğlu, sırf hükümeti eleştirmek için söylediğiniz bu sözler kabul edilemez. Çünkü kadına şiddet hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemez. Hiçbir erkek sizin söylediğiniz gibi işsizim, param yok diyerek eşine şiddet uygulama hakkına sahip değildir. Bu gibi sözler, Allah göstermesin, çok daha kötü sonuçlar doğrubilecek olayların çıkmasına neden olabilir.

BU İŞİN SİYASETİ OLMAZ

Son günlerde "Asgari ücreti 2 bin TL yapacağım", "Öğretmenlere 7 bin liradan az maaş vermeyeceğim".
"Öğretmenlere 24 Kasım'larda birer maaş ikramiye vereceğim" diye kaynağını ortaya koymadan, bol keseden ve desteksiz konuşuyorsunuz.
Hadi buna "siyasettir" deyip geçiyoruz ama kadına şiddet konusunda lüften ağzınızdan çıkanlara dikkat edin. Çünkü, bu işin siyaseti olmaz.

ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

CHP liderinin sözleri kadınlar arasında infiale neden oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kılıçdaroğlu'nun sözleri sadece kadınlarımızı değil, tüm toplumumuzu yaralamıştır.
Kılıçdaroğlu kadınlarımızdan özür dilemelidir" dedi. Sosyal medya kullanıcılarının "Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir" etiketiyle tepkilerini dile getirdiği konu ile ilgili STK'lar da Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet etti. Kadınların tepkilerinden bu işin peşini bırakmayacakları anlaşılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA