• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Teröristbaşı Mazlum, kaçma Afrin’e geliyoruz! ERHAN GÜLENÇ

Teröristbaşı Mazlum, kaçma Afrin’e geliyoruz!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2018, 00:00

Türk askeri, Afrin'de zafere doğru ilerliyor. ABD ise, silah verip eğittiği, üstüne kilometrelerce uzunlukta tünellerle adeta savaşa hazırladığı PKK/ PYD/YPG'ye açık desteğini sürdürüyor.
Bu da yetmezmiş gibi terör örgütünün elebaşılarını dünya kamuoyuna "general" olarak tanıtıyor. Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, dün çıktı ve YPG ile onun omurgasını oluşturduğu SDG'nin başındaki 'Mazlum Kobani' adını da kullanan Ferhat Abdi Şahin için 'General Mazlum' ifadesini kullandı. Manning, 'General Mazlum'u ve SDG'yi desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

EMİRLER KANDİL'DEN

Daha önce ABD'nin Suriye'de görevlendirdiği üst düzey komutanlarla da sık sık görüntülenen 'Şahin Cilo' kod adlı Şahin, Türkiye'nin aradığı teröristlerin kırmızı listesinde yer alıyor. Şahin, YPGSDG'nin en tepesindeki isim olarak görünüyor.
Ancak, onun da üzerinde PKK'dan bir elebaşı var. Bu elebaşı daha önce Bahoz Erdal'dı.
Bahoz Erdal da emri Kandil'deki elebaşılardan Sabri Ok'tan alıyordu. Birkaç ay önce YPG-SDG'den kaçıp Türk askerine sığınan terör örgütünün sözcüsü Talal Silo, "Bahoz Erdal, Kandil'e atanınca yerine Nureddin Sofi geldi. Şahin Cilo'ya talimatları o veriyor" demişti.

ŞU AN KENT MERKEZİNDE

İstihbarat kaynaklarına ulaşan bilgilere göre, ABD'lilerin 'general' diyerek paye vermeye çalıştıkları terörist başı Şahin, şu an Afrin'de. Türk askeri, kısa süre içinde ulaşacağı Afrin merkezini etap etap yapacağı operasyonlarla terörden arındıracak.
ABD'lilerin 'General Mazlum' dediği Ferhat Abdi Şahin de yakalanırsa aynı akıbete uğrayacak. Bundan kurtuluşu olmayacağı için Mazlum'un da beraberindeki teröristlerle topukları yağlayıp kaçması bekleniyor.

ŞEHİRDEN KAÇACAKLAR

Şahin'in Kandil'den beyin olarak Suriye'ye getirildiğini belirten terör ve güvenlik uzmanı emekli istihbaratçı albay Coşkun Başbuğ, ABD'nin 'General' nitelendirmesini de teröristbaşına unvan kazandırma çalışması olarak değerlendirdi.
ABD'nin algı operasyonları konusunda çok başarılı olduğunu belirten Başbuğ, "Afrin harekatı başladıktan sonra beldelerde büyük direniş olacağı diye haber yaydılar. Boş çıktı. Racu'yu da bu şekilde çok şişirdiler. Ama 7-8 saatte ele geçirildi.
Teröristler kaçtı, geriye de kendilerine ayak bağı olmasınlar diye bıraktıkları yaşlılar ve oyalama için bırakılan birkaç terörist kaldı. Şimdi Afrin'de de 'Sivil halkı topladılar, kalkan yapacaklar.
Büyük direniş olacak' diye bir beklenti oluşturuyorlar. Ama, Afrin'de de Racu gibi ciddi bir direnişin olmasını beklemiyorum" dedi. Bölge halkının terör örgütüne büyük öfke ve nefret duyduğunu dile getiren Başbuğ, "Ancak, şu an baskılar nedeniyle terör örgütüyle beraber hareket ediyor görüntüsü veriyorlar. Göreceksiniz, Mehmetçik oraya gittiği an ilk önce bölge halkı teröristlerin karşısına dikilecek. Dolayısıyla orada kalacak teröristler ya teslim olacak ya yok olacak. Başka şansları yok. Afrin kolaylıkla ele geçirilecek" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA