• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hızımızı kesemezler ERHAN GÜLENÇ

Hızımızı kesemezler

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2018, 00:00

Türkiye büyük bir devlet ve biz büyük bir milletiz. Türkiye'yi güneyden terör örgütleri üzerinden kuşatmak istediler, biz de buna cevabı önce Fırat Kalkanı şimdi de Zeytin Dalı Harekatı'yla verdik. ABD'nin 70 koalisyon ülkesiyle birlikte DEAŞ'la mücadele adı altında alan açtığı PKK/PYD'yi vuruyoruz.
Parolamız da Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda söylediği "Ya istiklal ya ölüm" sözü.
Önceki gün verdiğimiz 8 şehit yüreğimizi dağladı. Gelen bu şehadet haberleri Türk Milleti olarak kararlılığımızı daha da artırdı. Dün, 81 milyon yürek, şehitlerini son yolculuğuna uğurlarken manşetimizde de belirttiğimiz gibi adeta "Hepimiz Mehmet'iz" diye haykırdı. Dün, konuyla ilgili sade vatandaşından siyasetçisine, işadamından uzmanına kadar kiminle konuşsam herkesin ortak sözü, bu tür saldırıların Türkiye'yi durduramayacağıydı.

HAREKAT HIZLANACAK

Askeri uzmanlar önümüzdeki günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüttüğü harekatta daha hızla ilerleneceğini belirtiyor. Şu ana kadar harekatın en zor olan bölümünün yapıldığını ve dağlık alanların büyük kesiminin ele geçirildiğini belirten Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, "Racu ve Cinderesi'nin ardından sıra Afrin'e gelecek. Operasyonlarımızın sürdüğü bölgede hava durumu birkaç gündür sisli ve bulutluydu. Önümüzdeki günlerde hava açık olacak, hava sıcaklığı da yükseliyor. Bu da TSK'nın sahadaki ilerlemesinin hızlanmasını sağlayacaktır.
Türkiye'nin hızını kesemezler" dedi.

HER ŞEYLERİ ABD'DEN

Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil'in görüştüğü terör ve güvenlik uzmanı emekli Emekli İstihbaratçı Albay Coşkun Başbuğ, 8 askerimizin şehit olmasına neden olan olayla ilgili PKK/ PYD'ye istihbaratın ABD'den geldiğini söyledi. Karataş'a bunu da sordum.
Verdiği cevap şuydu: "Evet, istihbaratı ABD veriyor. Ancak, sadece istihbaratı değil her şeyi ABD veriyor. Tüm destek ABD'den. Eğitimi, silahı, lojistik desteği, herşeyi ABD veriyor. PYD, ABD'nin piyonu. Biz niye Afrin'de şehit veriyoruz?
Can alıcı soru bu. Sebebi ABD'nin bu coğarafyadaki politikaları.
Bu politikalar bizim, şehit vermemize neden oluyor. Çünkü, sınır güvenliğimiz için bu tip bir harekatı yapmak zorundayız.
Bizi buna zorunlu bırakan da ABD ve yanındaki koalisyonu" dedi.
Anzaklar yine geldi!
ABD liderliğindeki 70 ülkeden oluşan koalisyonun yıllardır PKK/PYD'ye Suriye'de alan açtığını vurgulayan Beyazıt Karataş'ın oluşan tabloyla ilgili bir çarpıcı tespiti de var. Türkiye, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda bir varoluş mücadelesi verdi. O günlerde Çanakkale Savaşı'nda bize karşı savaşanların arasında Avustralya ve Yeni Zellandalı Anzaklar da bulunuyordu. Bugün de PKK/PYD'ye alan açan ABD liderliğinde 70 ülkeden oluşan koalisyonun içinde de Avustralya ve Yeni Zellanda askerleri de bulunduğuna dikkat çeken Karataş, "Yani, bu coğarafyada, emperyalist düşünce, emperyalist koalisyon hiç değişmedi" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA