• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uyan millet oyun büyük! ERHAN GÜLENÇ

Uyan millet oyun büyük!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.03.2018, 00:00

FETÖ ve PKK ile işbirliği halinde Türkiye'de ajanlık faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla tutuklu bulunan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'la ilgili iddianameyi okuyunca adeta dehşete kapıldım. İddianamede ifadelerine yer verilen gizli tanıkların anlattıkları ve Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın tespitleri, Türkiye'ye yönelik nasıl büyük bir oyun oynandığını net bir şekilde ortaya koyuyor.
ABD merkezli güçler, FETÖ, PKK, misyonerlik amacıyla hizmet verdiği görüntüsündeki bazı yapılar bu ülkeyi bölüp parçalamak için vargüçleriyle çalışıyor.
Türkiye'de Hristiyanlığı yaymak görüntüsü altında ABD'den sağlanan finansmanla kiliseler kuruluyor. Bu kiliselerin açılmasının önündeki engelleri FETÖ'cüler kaldırıyor. FETÖ'nün desteğiyle açılan Papaz Brunson'a bağlı İzmir Alsancak Diriliş Kilisesi gibi oluşumlar, özellikle Kürtleri hedef alıyor. Kürtler Hristiyanlaştırılarak bu ülkeden koparılmak isteniyor.
ABD ve emperyalist güçlerin piyonu olmasına rağmen sözde sosyalist bir ideoloji benimseyen PKK'nın İslam karşıtı söylemleri ile kışkırttığı Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak için gösterdiği çaba da dikkate alındığında taşlar iyice yerine oturuyor.
Çünkü, İslam ortak değeri altında bütünleştikleri müddetçe Türk ve Kürtleri ayıramayacaklarını, güzel ülkemizi bölemeyeceklerini çok iyi biliyorlar.
İddianamede yer alan detayları hazırladığımız haberde bulacaksınız. Bu nedenle köşemizde iddianameyle ilgili detaylara girmeyeceğiz. Ancak, Savcı Berkant Karakaya'nın iddianamede altı çizilerek okunması gereken şu tespitini özellikle dikkatinize sunmak istiyorum: "Misyonerlik görüntüsü altında ülkemizi birkaç parçaya bölmek ve kalacak küçük bir kısmı FETÖ'nün yönetimine vermek için faaliyetlerini yürüten bazı kiliselerin yönetici ve rahiplerinin ülkemizde gerek kilise alarak, gerekse dernekleşerek kökleşmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır." Uyanık olmak ve bu oyuna izin vermemek zorundayız.

ABD ONLARI İŞTE BU YÜZDEN İSTİYOR

İddianameye göre, ABD'li papaz Brunson'un işbirliği içinde olduğu FETÖ'cülerden biri de Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç. Kılıç'ın Bank Asya'da hesabı ve telefonunda ByLock tespit edilmiş. Brunson, FETÖ'nün yayın organı eski Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış'ın kızkardeşiyle evli olan Kılıç ile 9 kez telefonla iletişim kurmuş. FETÖ'ye üyelik ve yardımda bulunmaktan tutuklu bulunan Kılıç'ın aynı zamanda Büyükada'da geçtiğimiz aylarda yapılan ve Türkiye'de kaos çıkarma amacı taşıdığı ileri sürülen toplantıyı organize eden kişilerden biri olduğunu da belirtelim.
Araştırınca Kılıç ve Brunson'ın bir ortak özelliği daha ortaya çıkıyor.
O da, iki ismin de serbest bırakılması için ABD'nin bizzat devreye girmesi... ABD Başkanı Donald Trump, papaz Brunson'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Beyaz Saray'daki görüşmelerinde 3 kez istemişti. ABD Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'den Taner Kılıç'ın serbest bırakılmasını talep eden bir açıklama yapmıştı.
Son günlerin moda tabiriyle 'Anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz herşey ortada ve açık.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA