• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi Parti, FETÖ’cülere gizli mesaj mı verdi? ERHAN GÜLENÇ

İyi Parti, FETÖ’cülere gizli mesaj mı verdi?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2018, 00:00

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkan adayı olduğundan bu yana hep FETÖ iddialarıyla birlikte anıldı. "Akşener'in bir FETÖ projesi" olduğu yazıldı çizildi.
Kendisi, bunu reddetti ama bugün Genel Başkan Yardımcılığını yürüten Koray Aydın bile Akşener'in FETÖ tarafından desteklendiğini söylemişti. Akşener, bu ilişkilendirmeyi ısrarla yalanladı. Hatta "Benim de Tayyip Bey'in de FETÖ'cülüğü yoktur" diyerek kendisini FETÖ ile mücadelenin lider ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden aklamaya çalıştı. Kendi ismini, FETÖ'yle mücadelede taviz vermeyen Erdoğan'la birlikte gündeme getirerek böylece örgüt ile ilgisi olmadığı algısı oluşturmak istedi.
FETÖ-Akşener ilişkisi ile ilgili iddialar gündeme gelmeye devam ederken İyi Parti'nin FETÖ ile mücadele konusunda bir rapor hazırladığı bildirildi. Cumhuriyet Gazetesi'nde dün detaylarına yer verilen raporda, "Örgütün saklı kadrolarının muhtemel bir eylem hazırlığında olduğuna" dikkat çekildi.
Tabi, FETÖ'cü olduğu iddiaları ortaya atılan Akşener'in Genel Başkanı olduğu bir partiden böyle bir rapor gelmesi dikkat çekti.

"ÇÖZÜLME DAYAN" MESAJI

Bu raporla ilgili Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ'dan farklı bir yorum geldi. Başbuğ, sosyal medyadaki paylaşımında FETÖ'nün eylem hazırlığı içinde olduğu belirtilerek örgüt üyelerine 'çözülme dayan' mesajı verildiğini iddia etti.
Başbuğ'la bu değerlendirmesi üzerine konuştum. Bir gazeteci olarak söylediklerini size de aktarmak istedim.
"FETÖ şimdiye kadar cezaevindeki üyelerini üfürük vaatlerle oyaladı" diyen Başbuğ, "Onlara sürekli 'Kasım'ı bekleyin', 'Mayıs'ı bekleyin' dedi. Ama artık o mermi tükendi. Şimdi bu koldan yürümeye çalışıyorlar. Yani burada örgüte 'FETÖ hala güçlü' mesajı veriliyor" iddiasında bulundu.

2019 İDDİASI

İyi Parti için "Tamamen proje partisi" ifadesini kullanan Başbuğ, "Tabi, bu partiye bilmeden sırf muhalefet olsun diye katılanlar da var. Ancak, kripto olan Akşener ve ekibi" dedi.
Başbuğ, 2019'da yapılacak seçimler için de dikkat çekici bir iddia ortaya attı. "Projeye göre 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru ummadığınız tiplerden İyi Parti'ye geçişler olacak" diyen Başbuğ, "Ben bunu 3 yıl önce bir dergide kaleme aldığım yazıda da belirttim ve 'Meral Akşener'i hazırlıyorlar bilginiz olsun' dedim. 2019'un son final bölümüne doğru hiç ummadığınız kişilerin bu partiye katıldığını göreceksiniz dedim.
O süreçler şimdi yaşanıyor. Ezbere bir iş değil bu. Burada amaç Tayyip Erdoğan'ın karşısına güçlü bir rakip çıkarmak.
Dikkat edin bazı medya organları her gün bir bahaneyle Meral Akşener'i muhakkak ekrana taşıyorlar" dedi.
İyi Parti ve raporuyla ilgili Coşkun Başbuğ'dan gelen bu iddialar çok konuşulur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA