• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Düşün artık Atatürk’ün yakasından ERHAN GÜLENÇ

Düşün artık Atatürk’ün yakasından

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2018, 00:00

CHP, Atatürk'ü istismarda artık sınır tanımamaya ve haddini iyice aşmaya başladı. Şimdi de CHP Konak İlçe Başkanlığı'ndan istifa edip Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın Ankara'daki ekibine dahil olan Mehmet Şakir Başak, "Ben Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim" diyerek ortaya çıktı.
Başak'tan pası alan CHP Konak'ın şimdiki İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da, "Konak İlçe Örgütü olarak bugüne kadar olduğu gibi yine Atatürk'ün vücut bulmuş hali olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Yazıklar olsun...
CHP İl Başkanı Deniz Yücel topa girip bu sözleri düzeltmeye çalışır gibi yaptı ama nafile... Bu sözler öyle bir iki kelime etmekle düzeltilemez. Beyler, siz kimsiniz bu ülkeyi kuran Atatürk'ün vücut bulmuş hali olmak kim? Haddinizi bilin! Siz ve sizin seçtiğiniz parti yönetimi bugün Atatürk'ün kurduğu o partiyi, PKK'nın uzantısı HDP'nin "eş partisi", FETÖ'nün de siyasi aparatı haline getirdi. Daha neyi konuşuyorsunuz?

DEMİRTAŞ AŞKI

CHP yöneticileri, bugün terör suçundan cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek için adeta sıraya girdi. En son Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ı Demirtaş'ın yanına gönderdi ve üstüne de "Demirtaş serbest bırakılmalı" dedi. Dün bir gazetede CHP'lilerin Demirtaş aşkıyla ilgili çok çarpıcı bir rakam vardı: Bugüne kadar HDP'nin üst düzey isimleri Demirtaş'ı 7 kez ziyaret ederken CHP'de ise bu rakam tam 17'yi bulmuş...
Bu ziyaretleri yapanlardan biri de "Atatürk'ün vücut bulmuş haliyim" diyen Mehmet Şakir Başak'ın patronu konumundaki Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan... Aynı Özkan, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sözde adalet yürüşüyünü bile Demirtaş'ın çığlığı olarak nitelendirmiş ve "Selahattin Demirtaş'la da kucaklaşacağız, yolumuza devam edeceğiz" demişti.
Bu mu Atatürkçülük?
Mehmet Şakir Başak, Sen, gittin ve seni milletvekili adayı yaptırabileceği ümidiyle Demirtaş'ın sözcülüğünü yapan Tuncay Özkan'ın yardımcısı oldun. Bu mudur "Atatürk'ün vücut bulmuş hali" olmak?
Bugün artık CHP'de önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçime HDP ittifakıyla gidilmesi açık açık konuşulur hale geldi. Kılıçdaroğlu'nun has adamlarından İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin bile, "HDP'yle yan yana geleceğiz" dedi. Yine bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu, "kontrollü darbe" sözleriyle 15 Temmuz'da bu ülkeyi küresel güçler adına işgale kalkışan FETÖ'cülerin ekmeğine yağ sürüyor. Öte yandan, Ermeni soykırımı iddiasını savunup devlete 'seri katil' diyen Canan Kaftancıoğu, CHP İstanbul İl Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Terör örgütü PKK/YPG militanının cenazesine katılıp gözyaşı döken İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de, bu partinin Genel Başkan Yardımcısı yapıldı.
Ben size bir şey söyleyeyim mi?
Atatürk, bugün kalksa gelse "Ben size 'Tam bağımsızlık' dedim, 'Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü' dedim.
Siz ne yaptınız?" diyerek partiyi bu noktaya getiren birçok ismi sopayla kovalardı.
Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ve 81 milyonun ortak değeridir.
Düşün artık Atatürk'ün yakasından...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA