• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bay Kemal mi Demirtaş mı? ERHAN GÜLENÇ

Bay Kemal mi Demirtaş mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.04.2018, 00:00

CHP ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP ikiz kardeş oldular. Önümüzdeki yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimde iki partinin ittifak yapması sürpriz olmayacak. Çünkü, siyasi söylem açısından CHP ve HDP arasında büyük bir fark kalmadı. İkisi de aynı renkte. Aralarında sadece küçük bir ton farkı var o kadar.
Hatta, CHP içinde HDP'nin hapiste bulunan eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, neredeyse 'Bay Kemal' yani Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bile popüler bir isim. Atatürk'ün kurduğu partide, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör propagandası yapmak" suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş'ı ziyarete giden gidene...
Daha önce İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Demirtaş'ı ziyaret etmiş ve çıkışta Demirtaş'ın reklamını yapmıştı. Ardından CHP'nin geçtiğimiz dönemki Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger soluğu Demirtaş'ın yanında almıştı. Aksünger bu ziyaretin üzerine bir de bugüne kadar milli duruşundan taviz vermeyen İzmirlilere Demirtaş'ın kendi el yazısıyla selamını iletmişti. En son PKK'nın uzantısı PYD'ye karşı yapılan Afrin Harekatı'nı karalayan açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Demirtaş'ı ziyaret etti. Yılmaz, çıkışta da terör suçundan hükümlü Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep etti.
Bir Demirtaş sevgisidir gidiyor yani!
CHP'de yaşanan savrulma o noktaya ulaştı ki, iddia ediyorum bugün Demirtaş hapisten çıksa ve CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışsa, rahat seçilir. Atatürk'ün kurduğu CHP maalesef bu noktaya getirildi.

KOCAOĞLU'NUN GÖZÜ YÜKSEKTE!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha önce ortaya çıkan "Cumhurbaşkanı adayı olabilir" söylentilerinin gazına geldi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde 14 yıllık icraatlarını anlatan Kocaoğlu, "Güneş İzmir'den doğuyor" diyerek adeta Cumhurbaşkanı adaylığı veya CHP Genel Başkanlığı'na göz kırptığını gösteren ifadeler kullandı.
"Türkiye, İzmir gibi olsun" dedi.
Yani, konuştukça coştu, coştukça konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimi için ittifak ve aday arayışına giren partisine adeta "Beni görün" mesajı verdi.
Bunu böyle değerlendiren sadece ben değilim. CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş da bunu böyle yorumlayanlardan.
Karataş, "İcraatlarını anlatan bir belediye başkanı gibi değildi. 'Ankara benim çalışmalarımdan feyz alsın' dedi. Asıl amacı Ankara'ya, CHP'ye, CHP ile oluşacak ittifakaydı:
Cumhurbaşkanlığına başkasını aramayın. Ben varım. Ben buradayım.
Güneş İzmir'den doğuyor.
O güneş benim demeye getirdi.
Hayallerine bir yenisini daha ekledi:
Cumhurbaşkanı olmak. Olmadı, CHP'ye genel başkan olmak...
Olmadı tekrar belediye başkanı olmak... Ben konuşmasından bunu anladım" dedi.
İzmir'i 14 yılda birçok Anadolu kentinin gerisine düşürmüşsün, kalkıp bir de Cumhurbaşkanlığı, genel başkanlık kovalıyorsun...
Ne diyelim?
İnsan önce kendini bilecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA