• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ey Kocaoğlu! PKK’yla mı barış istiyorsun? ERHAN GÜLENÇ

Ey Kocaoğlu! PKK’yla mı barış istiyorsun?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2018, 00:00

CHP seçim bildirgesinde terör örgütü PKK ve HDP söylemlerinde yer alan "yerel özerklik" ve etnik kökene dayalı "eşit yurttaşlık" vaadinde bulundu. HDP'liler "CHP ile aynı noktadayız" diye açıklama yaptı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı geçmesi gerektiğini söyledi. İçlerinde bazı CHP'lilerin de olduğu bazı kesimler de bu amaçla kampanya başlattı. Bunların üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da tuhaf bir açıklama geldi. Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu iddia eden Kocaoğlu, "Aldığını da verdiğini açık açık söyleyeceksin. Açık oynayacaksın. Anadolu'da bir söz var; 'Açık yaraya kurt düşmez' diye... Kürt sorunu ancak böyle çözülür. Türkiye, Kürt yurttaşlarıyla barışmak zorundadır" dedi.

SAPLA SAMANI KARIŞTIRMA

Buradan Başkan Kocaoğlu'na sesleniyorum...
Ne dediğinin farkında mısın Başkan?
Bu ülkede bir Kürt sorunu yoktur. Bir terör örgütü PKK sorunu vardır. Bugün Kürtlerle ilgili ne gibi bir engel ve ne gibi bir yasak var? Bir tane sayabilir misin? Türkiye o günleri çoktan aştı. Bu ülkede en etkili makamları, Türklere olduğu kadar Kürtlere de açık. Ayrıca Türkiye, Kürt yurttaşlarıyla gayet barışık, sen ne barışından bahsediyorsun?
Senin 'barış' sözüyle kastettiğin PKK'yla barış mı? Biz Kürt halkıyla zaten dost ve kardeşiz. PKK'yla ise, kökü kazınıncaya kadar mücadele edeceğiz. Lütfen sapla samanı karıştırmayın.

KILIÇDAROĞLU'NUN OYU ERDOĞAN'A MI?

Şu CHP alem parti. Düşman aramalarına gerek yok, koltuk için birbirlerine verdikleri zararlar yeter de artar bile. Hadiseyi okumuşsunuzdur, CHP'nin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ziyaret ettiği esnafa "Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a oy verin. Ama milletvekilliği seçiminde CHP'ye oy istiyoruz" telkininde bulunduğu görüntüleriyle ortaya çıktı.
Bu sözler CHP'deki Kemal Kılıçdaroğlu - Muharrem İnce çekişmesinin geldiği boyutu gözler önüne serdi. Açıkçası, ben Ünal Demirtaş'ın bu söylediğinin Kılıçdaroğlu'nun görüşü olduğunu düşünüyorum.
Şurası çok açık ki İnce, Cumhurbaşkanı seçilemeyecek olmasına rağmen parti içinde çok güçlendi. Hele 24 Haziran'da aldığı oyla CHP'nin genel seçimde alacağı oyun üzerine çıkarsa 24 Haziran'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun o koltukta oturması mümkün değil. O yüzden Kılıçdaroğlu şimdi kara kara düşünüyor. "Ne yaparım da koltuğu kaptırmam, ne yaparım da İnce'nin oylarının parti oylarını geçmesine engel olurum" diye saçını başını yoluyor.
O yüzden TV'lere çıkıp İnce'nin "Amerikalılar beni aradı. Türkiye Fetullah Gülen'i usulüne uygun istememiş" sözünü yalanlar şekilde bile açıklama yaptı. CHP heyetinin Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'ye gönderilen belgeler üzerinde yaptığı inceleme için "Bu dosyalara göre ABD, Gülen'i iade etmeli" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, İnce'yi açığa düşürmeye çalışırken bu sözüyle kendisinin 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün istediği şekilde sulandırmak için ortaya attığı "kontrollü darbe" palavrasını da yalanlamış olacağını dahi düşünemedi. Şimdi de CHP milletvekilleri gidip vatandaştan "Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu Erdoğan'a verin. Genel seçimde de bize verin" demeye başladı. Bence Kılıçdaroğlu'nun kendisi de aynen bunu yapacak.
Çünkü, İnce'ye verilen her oyun kendi sonunu getireceğini çok iyi biliyor.

"TEMEL PAŞA'YA KUMPAS, FETÖ İŞİ"

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bir yemekteki alkışlama görüntüleri üzerinden terörle mücadele kahramanı 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik "Apoletlerini sökeceğim" sözü büyük tepki topladı. Türkiye, Afrin ve şu anki Kandil harekatının da komutanı olan Temel Paşa'ya sahip çıktı. İnce'nin bu sözleri ve ortaya çıkan tartışmaya Temel Paşa'nın mücadele ettiği FETÖ'cüler ve PKK'lılar sevindi. Dün görüştüğüm Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, olayla ilgili şok bir iddia ortaya attı. Karataş'a göre, bu görüntülerin çekilmesi tam bir FETÖ işi. Karataş, "Burada bir algı oluşturma çabası var. Çok net söylüyorum, bu görüntülerin çekilmesi bir FETÖ tekniğidir. Toplantıya sızılmış ve kesinlikle malzeme çıkar mı diye Korgeneral Temel'e odaklanılmış. Ya o masadan ya da yandaki masadan çekilmiş. Bu görüntüleri çeken kişinin mutlaka araştırılması gerekir. Bu Emniyet tarafından yapılmıştır diye düşünüyorum. Eğer, bu şimdiye kadar yapılmamışsa büyük bir hatadır" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA