• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kemal Sunal filmleri beyin yıkama projesidir ERHAN GÜLENÇ

Kemal Sunal filmleri beyin yıkama projesidir

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.08.2018, 00:00

Geçtiğimiz 18 Temmuz'da bu köşeden ilk yerli uçağı yapan 'Vecihi Hürkuş'la dalga geçmek için yaratılan Şener Şen'in canlandırdığı 'Vecihi' karekteri üzerinden bir eleştiride bulunmuştum. Başta Kemal Sunal'ın başrol oynadıkları olmak üzere, bir dönem sinema adı altında bu milletin zekasıyla, başarılarıyla dalga geçen filmleri izlettirerek beynimizi yıkadıklarını vurgulamıştım.
Geçtiğimiz günlerde gazeteci Cemile Bayraktar da Kemal Sunal filmlerinin bu ülkeye zihinsel anlamda yapılmış bir kötülük olduğunu söyleyince olay oldu.
Bayraktar adeta linç edilmeye çalışıldı.
Evet ben de buradan bir kez daha söylüyorum:
Kemal Sunal filmleri bu milletin zekasına hakarettir. O filmler, yeniden tarih sahnesine çıkması istenmeyen bu milleti zihinsel anlamda bayağılaştırmak, basitleştirmek için bilinçli olarak çekilmiş 'proje' filmlerdir. Ben böyle düşünüyorum.
Buna tepki göstereceklere de "Siz istediğiniz kadar Kemal Sunal filmi izleyebilirsiniz.
Bize izletmeye kalkmayın da ne yaparsanız yapın" diyorum.

UCUZ NUMARALAR

Türkiye'nin 24 Haziran'da yaptığı tarihi seçimin en büyük kaybedenleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İP lideri Meral Akşener oldu. Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, kendisinin çıkardığı Cumhurbaşkanı adayının 8 puan gerisinde oy alabildi. Ayrıca, önceki seçime göre 3 puan civarında bir oy kaybı yaşadı. 'Demir Leydi' diye parlatılan İP Genel Başkanı Meral Akşener ise, Cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden 3 puan geride kaldı.
Şimdi iki lider de millete karşı oyun peşinde.
Göstermelik bir 'Görevi bırakıyorum' müsameresi tertipleyen Meral Akşener, "Partililerim istedi göreve devam ediyorum" diye koltuğa yeniden yapışıverdi.
Şimdi de Kılıçdaroğlu, partisinin 'seçilmiş' delegelerinin büyük bölümünün olağanüstü kurultay talebine set çekip, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) göstermelik değişim yaparak göz boyama peşinde...

MİLLETE YEDİREMEZSİNİZ

İkisininki de çok ucuz numaralar...
Sayın Akşener, Siz yüzde 20'ler civarında oy alacağı beklentisine soktuğunuz partililerinizi, ortaya ne doğru düzgün bir fikir ve ideoloji ne de gerçek bir lider tavrı koyamadığınız için yüzde 10'un altına mahkum ettiniz.
"15'inden sonra Başbakan olacağım", "Yurtta sulh, cihanda sulh" dediniz ama partiniz kadar bile oy alamadınız. Şimdi kaderini size endekslemiş parti yöneticilerinizle tertiplediğiniz bu ucuz müsamereyi de millete yediremezsiniz.

SORUN MYK'DA DEĞİL SİZDE

Siz Sayın Kılıçdaroğlu, Bugüne kadar 9 kez MYK değişikliğine gittiniz, 8 yılda 100'den fazla genel başkan yardımcısı değiştirdiniz. Olmuyor işte. Çünkü, sorun MYK'da değil sizde.
Bakın artık partililer size tepkilerini göstermek için evlerinden koltuk getirip Genel Merkez'in önüne oturmaya başladı. "Bu partide koltuk sevdalılarına yer yok" diyorsunuz ama koltuğunuza meftun bir şekilde bağlısınız.
Bugün Yeni Asır Gazetesi'nin manşetinde yer alan fotoğraf, Atatürk'ün partisini ne hallere düşürdüğünüzü en yalın biçimiyle ortaya koyuyor. Bak bak ağla...
Tarih şunu göstermiştir ki, değişimin önünde kimse duramaz. Siz de duramayacaksınız.
Bu oyunlarla en fazla yapılacak ilk seçimi görürsünüz. O seçimde de halktan 24 Haziran'dakinden daha sert bir tokat yiyip siyasetin çöplüğünde yerinizi alırsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA