• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Azizgate ve Tunçgate ERHAN GÜLENÇ

Azizgate ve Tunçgate

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2018, 00:00

İzmir'de Yeni Asır olarak son günlerde deşifre ettiğimiz 2 skandal, dünyanın başka kentlerinde olsa, bu işlere imza atan belediye başkanları koltuklarında bir dakika bile oturamazdı.
Düşünün, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i 14.5 yıldır yönetiyor. Haftada en az bir kez İzmir Körfezi'yle ilgili vaatlerde bulunuyor.
"Maldivler değil İzmir" diye basın bültenleri servis ettiriyor. "Körfez'de ilk ben yüzeceğim" ve "En büyük mirasım yüzülebilir Körfez olacak" diyor.
Ama, bu masalları anlatırken yıllardır İzmir'e kanalizasyon suyunu deşarj ettirdiği çıkıyor. Oluk oluk kanalizasyon suyu akıtılan Körfez, artık S.O.S. verip tüm kente kötü koku yaymaya başlayınca suçüstü yakalanıyor ve bu yaptığını da itiraf etmek zorunda kalıyor.
Ya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı...
Sen ilçedeki değerli belediye mülklerini tek tek sat ama elde bavul belediyenin parasıyla dünyayı gez... Sonra Yeni Asır bunları yazınca, apar topar yalanlamaya çalış. Yurtdışı seyahatlerini deşifre eden haberi yalanlamak için İtalya'dan açıklama yaparak bir başka skandala imza at... Üstüne de 40 milyon liralık belediye borcunu 90 milyon liraya çıkardığını ama 'oransal olarak başarılı' olduğunu söyleyerek kaş yapayım derken göz çıkar.

ZEYTİNYAĞI GİBİLER

Bunlara ABD'de 1970'lerde yaşanan Watergate skandalına atıfla 'Azizgate' ve 'Tunçgate' skandalları diyebiliriz.
Ama ABD'deki skandalda Başkan Nixon istifayı basarken bizim Aziz ve Tunç başkanlar, istifayı akıllarından geçirmek bir yana zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar.
Başkan Kocaoğlu, dün yine belediyeden "Körfez şöyle temiz, böyle temiz" diye bülten servis ettirdi. Zannediyorlar ki, Körfez kokusundan burnunun direği kırılan İzmirli, belediye bütçesinden beslenen internet siteleri ve gazetelere yaptırılan haberlere kanacak. Kocaoğlu, bir de Körfez'e kanalizasyonu akıttıran kendisi değilmiş gibi bir de Körfez Festivali düzenliyor. Pes yani..

GÖREV İZMİRLİLERDE

Soyer ise, istifa ederek çekip gitmek yerine gittiği İtalya'da Meclis'ten kararlarını çıkarttırdığı yeni yurtdışı seyahatlerinin planlarını yapıyor.
Ne diyelim umarız, gelen duyumlar doğru çıkar da Başkan Kocaoğlu, 1 Ekim'de yeniden aday olmayacağını açıklayarak şehri rahatlatır... Ya da kararını değiştirip aday olursa İzmirliden cevabı alır.
Tunç Soyer konusunda ise ümidimiz yine İzmirlide... CHP'yi HDP'lileştiren Kılıçdaroğlu, HDP sevgisini her fırsatta dile getiren ve terör destekçisi Sur Belediyesi'ne devletin kayyum atamasını bile eleştiren Tunç Soyer'i Seferihisar'ın tamamını satsa da yeniden aday yapacaktır. Burası kesin... Hatta belki de yıllardır kulislerde dillendirildiği gibi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bile gösterebilir. O zaman da İzmirli sandıkta gereğini yapar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA