• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bravo İzmir iş dünyasına ERHAN GÜLENÇ

Bravo İzmir iş dünyasına

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.10.2018, 00:00

Türkiye, ekonomisine döviz kurları üzerinden yapılan saldırıyı püskürttü.
Muhalefet her ne kadar Türkiye'yi kötüleyip ekonomiyi battı gibi göstermeye çalışsa da dövizde düşüş başladı. Bu süreçte dün İzmir'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı odaların ortak yönetim toplantısı vardı.
Bu toplantı İzmir siyaset dünyasının da gündemindeydi. Çünkü, toplantıda ismi AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddialarına konu olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, CHP'nin Büyükşehir adayı olacağı konuşulan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve yine kulislerde adı hem AK Parti hem de CHP için geçen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli konuşma yapacaktı.

"HALAYA DA DURURUZ"

Bugüne kadar siyasette hiç yer alamasalar da isimleri farklı siyasi partilerle anılan 3 başkan da ekonomide yaşananlara karşı el ele mesajlar vererek İzmir'e yakışan bir tablo ortaya koydu.
Özgener, "Moral bozmak için özel algı politikalarıyla ortaya çıkarılan söylemlere inat, yatırım ve istihdam yaratarak tek başına zeybek oynamayı, kriz söylemlerine efelenmeyi bilen İzmir iş dünyası, yeri geldiğinde el ele verir, halaya, horona da durur" diyerek bu tabloyu en güzel şekilde özetledi.

FIRTINADAN ÇIKIŞ

CHP kara propagandalarıyla halkın moralini bozmaya çalışırken bu partinin Büyükşehir adayı olabileceği konuşulan Ender Yorgancılar'ın olumlu mesajları da dikkat çekti. Yorgancılar, "Türkiye'nin potansiyeli, ekonomisinin gücü, Türk özel sektörünün dinamik yapısı etkin stratejilerle bu fırtınadan çıkışı sağlayacaktır.
Türkiye krizlerin hepsinin üzerinde geldi, başardı bunun üzerinden de geleceğiz. O yüzden dik durup başarmak hepimizin ortak sorumluluğu" dedi.
Yorgancılar'ın yüksek döviz borçları nedeniyle zor durumda kalan şirketlerle ilgili sözleri de çok çarpıcıydı: "Bildiğiniz gibi 2009 yılından itibaren döviz geliri olmayan firmaların da dövizle borçlanmalarına yasal olarak izin verildi. Devletin verdiği imkan, ne yazık ki yanlış kullanılmış ve firmalarımızın kendi hatalarından bugünkü noktaya gelinmiştir. Alınan borçlar; Ar-Ge, inovasyon, markalaşma gibi alanlarda kullanılabilseydi, bir fırtınada bu sarsıntıyı belki yaşamazdık." Kestelli de Yeni Ekonomi Programı ile yaklaşık 3 ay süren dalgalanmanın durduğuna dikkati çekerek, "Piyasaların yeniden istikrar ortamına doğru yol aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.
Üç başkanın 'Yandık, bittik, kül olduk' gibi yakınmalarda bulunmak yerine el ele çizdiği bu olumlu tablo, umut verici... Türkiye'yi kötüleme yarışına giren muhalefet liderleri de bu tablodan ders çıkarmalı. Türkiye olarak bugünleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA