• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
..Ve Kocaoğlu adaylık için harekete geçti ERHAN GÜLENÇ

..Ve Kocaoğlu adaylık için harekete geçti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağım" açıklaması yapmadan önce Yeni Asır olarak Aziz Başkan'ın "Meral Akşener taktiği" izleyeceğini yazdık. Muharrem İnce'yi desteklediği için Genel Merkez tarafından aday gösterilmeyeceğini hesaplayan Kocaoğlu'nun İP lideri Meral Akşener gibi önce çekiliyorum deyip ardından da 'Halk beni istiyor' diyerek geri dönmeyi planladığı iddialarını gündeme getirdik.
Ayrıca Kocaoğlu'nun çekildiğini açıkladığı 1 Ekim'deki basın toplantısının ardından bu köşede Kocaoğlu için "dönsün" diye eylemler yapılabileceğini belirttik. Hatta Genel Merkez'e de aynı talepleri iletmek için İzmir'den Ankara'ya otobüsler kaldırılabileceğini de yazdık. Ayrıca "Eğer, bunlar olursa bilin ki, Aziz Başkan adaylığını resmen ilan etmiş demektir" diye de ekledik.

MİTİNG YAPILACAK

Nitekim dediğimiz gibi olmaya başladı.
Önce Kocaoğlu'nun bir TV kanalında canlı yayına çıkacağı duyuruldu, ardından da beklenen haber geldi. İzmirli bir grup çiftçinin Büyükşehir Belediyesi'nin mal alımı yaptığı çeşitli tarımsal kooperatiflerin öncülüğünde 20 Ekim'de Gündoğdu Meydanı'nda Kocaoğlu için miting yapacağı açıklandı. Bu mitinge öncülük yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Bu daha birinci adım. Sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz. Aziz Başkanı yalnız bırakmayacağız" dedi. Eskiyörük ve bu kooperatiflerin temsilcilerinden oluşan bir heyet CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile de görüştü ve Kocaoğlu'nun yeni dönemde de görevine devam etmesini istedi.
Bu adımların ardından artık şuna çok eminim: Kocaoğlu ne kadar "Aday değilim" dese de fiilen adaydır. Yeniden adaylığını garantileyene kadar ağzından "Adayım" açıklaması çıkmayacaktır ancak Genel Merkez üzerinde oluşturacağı baskıyla birlikte adaylığı kopardığı an "Halk beni istiyor. Onları bırakamam" diyerek dönecektir.
İzmirli Kocaoğlu'nun oyuna bu defa kanmamalı...

MUHİTTİN BAŞKAN ASIL SEN AYIP EDİYORSUN

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun memleketi Malatya'ya bağlı Hekimhan ilçesinin sokaklarına harcanmak üzere belediye kasasından 354 bin lira yardım yapacağını yazdık. Başkan Selvitopu, bu haberlerimizle ilgili "Yolsuzluk, usulsüzlük bulamıyorlar, bir kente yaptığımız yardımı dillendiriyorlar. Yapılan çok ayıptır" şeklinde açıklama yaptı.
Sayın Başkan...
Karabağlar sokaklarının harap hali ortada... Ayrıca, siz 354 bin liralık yardım yapma kararı alırken diğer yandan da belediyenin bütçesini düzeltmek için 8 dairesini satılığa çıkardınız.
Siz elinizde avucunuzdakini satıp bütçenizi düzeltmeye çalışırken bir başka belediyenin sokaklarına para gönderirseniz bunu tabi ki eleştiririz. Üstelik bu yardım gönderdiğiniz belediye de memleketiniz Malatya'da ise, bunu daha da fazla eleştiririz. Biz bunu İzmirlilere duyurarak görevimizi yapıyoruz ancak siz böyle bir durumda Malatya'nın ilçesine 354 bin liralık yardım yaparak Karabağlar halkına ayıp ediyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA