• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir bu tarihi fırsatı kaçırmamalı ERHAN GÜLENÇ

İzmir bu tarihi fırsatı kaçırmamalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2018, 00:00

İzmir yine tarihi bir fırsatın eşiğine geldi. Büyükşehir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının açtığı davalar nedeniyle yıllardır plansız kalan ve bu nedenle büyük ölçüde atıl halde bekleyen İnciraltı'nın planlanması için Hükümet yeni bir adım daha adım atma kararı aldı. AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, Yeni Asır'a yaptığı açıklama ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 'sağlık' temalı yeni imar planlarının en geç önümüzdeki Şubat ayında askıya çıkarılacağını duyurdu.
Bu bölge binlerce yıllık Agamemnon mirasının üzerinde duruyor. Ancak biz o şifalı kaynağı sadece Balçova Termal ve Kaya Termal Otel aracılığı ile sağlık turizminin hizmetine sokabiliyoruz. Bizim böylesine köklü bir tarihe dayanan bu termal kaynağı tüm dünyaya pazarlayacak yatırımların yapılmasını sağlamalıyız.
Eğer, İzmir'i seviyor ve kentin ileri gitmesini istiyorsak, İnciraltı'nı ekonomiye kazandırmak zorundayız. Koskoca bir bölgeyi, düğün salonları, nargile bahçeleri, kafe ve restoranların adresi değil dünya sağlık turizminin merkezi yapmalıyız.

KENTİN KAZANACAKLARI

Dün AK Parti İl Başkanı Şengül ile konuştuktan sonra bölgedeki toprak sahiplerinin kurduğu İnciraltı Gelişim Derneğini'nin Başkanı Tayfun Karabulut ile görüştük. Karabulut, Şengül'ün bu açıklaması nedeniyle o kadar büyük bir sevinç yaşadı ki, bu planlamayla İzmir'in kazanacaklarını heyecan içinde şöyle sıralayıverdi:

- İzmir sağlık turizminin başkenti olacak.
- Kente doğrudan 10 milyar dolar yatırım gelecek.
- 2 bin 500 yıldır şifa dağıtan Agamemnon kaplıcaları dünyaya sunulacak.
- Bölgede yapılacak oteller, hastaneler ve kür merkezleri ile İzmir'e 100 bin yeni turist gelecek.
- 15 - 20 bin istihdam katkısı ile işsizlik yüzde 5 aşağıya çekilecek.
- Şehrin nefesini kesmeyen nitelikli konut alanları yapılacak.
- Tüm İzmirlilerin kullanacağı 2-3 Kent Ormanı büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alanlar kazandırılacak.
- Yeni yapılacak yollar ile İnciraltı'ndaki yeni günübirlik tesis alanlarına ulaşım daha kolay olacak.

İZMİR'E KÖTÜLÜK YAPMAYIN

İzmir ve İzmirliler'in her yapılan hizmette açılan davalardan yorulduğunu ifade eden Karabulut, "Varılan mutabakatla, sonunda davasız bir planlama olacağına inanıyoruz.
İnciraltı'nın kamuya faydasız olarak beklemesine neden olmak ve plansız her geçen gün kenarından, kıyısından kemirilerek yok olmasını izlemek İzmir'i sevmemek, vatanını sevmemektir. Biz de bugünden itibaren artık İzmir'in önünün açılmasına davalarla engel olacakların karşısında sessiz kalmayacağız. İzmirliler olarak dik durarak, tepkimizi göstereceğiz" dedi.
Ben de bu kentte yaşamanın mutluluğunu her zaman hisseden bir İzmirli olarak İnciraltı planlarını daha önce iki kez durduran Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına buradan seslenmek istiyorum: Lütfen, İzmir'in ayağına yeniden gelen bu tarihi fırsatı kaçırmasına neden olabilecek bir adım atmayın. Sırf engellemek adına olur olmaz gerekçelerle planlama sürecinin önünü tıkamayın... Tabi ki, İnciraltı'nın yeşil dokusunun korunmasına özen gösterilmeli ancak burada yapılacak yatırımların önü de bu planlamayla mutlaka açılmalı. İnciraltı'nın planlanmasına engel olmak İzmir'e ve Türkiye'ye büyük bir kötülük yapmaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA