• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye yine kazanacak ERHAN GÜLENÇ

Türkiye yine kazanacak

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2018, 00:00

Türkiye, Fırat'ın doğusu ve Münbiç'te çöreklenen terör örgütü PKK/ YPG'yi tepelemeye hazırlanırken bir psikolojik savaş başlatıldı. Dün PKK/ YPG'nin davetiyle Suriye rejiminin Türkiye'nin girmek üzere eli tetikte beklediği Münbiç'e bayrak diktiği haberleri yayıldı.
Ancak, Esed rejiminin burada kontrolü ele geçirdiği şeklindeki haberlerin yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı.
Şurası çok açık ki, burada Türkiye'ye bir mesaj verilmeye çalışıldı. Mesajı veren de Esed rejiminin hamisi Rusya'dan başkası değildi. Bugün üst düzey bir Türk heyetini ağırlayacak Rusya, bunun öncesinde bize "Sen ABD ile burada yeni bir süreç başlattın. Ben de buradayım, benimle de işbirliğini sürdür" demeye getirdi.

HİÇ KAÇARI YOK

Lafı hiç uzatmadan bu meseledeki fikrimi söyleyeyim: Biz kim ne yaparsa yapsın terör örgütünü orada mutlaka tepeleyeceğiz.
Bunun hiç kaçarı yok.
Niye mi böyle söylüyorum?
Çünkü Türkiye, bugüne kadar hiçbir uluslararası meselede boş konuşmadı ve ne dediyse yaptı.
Türkiye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı Birleşmiş Milletler'de birkaç minik ülke dışında tüm dünyanın ortak karar almasını sağladı.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nı da tüm engelleme çabalarına rağmen yaptı ve buralara huzuru getirerek terör örgütlerini temizledi.

İDLİB'İ KURTARDIK

Milyonlarca kişinin yaşadığı İdlib'e Suriye rejimi ve Rusya'nın harekat yapması gündeme geldiğinde de ağırlığını koydu.
Binlerce kişinin ölmesine, yüzbinlerce Suriyeli'nin de mülteci olarak Anadolu'ya gelmesine neden olabilecek böyle bir saldırıyı engelledi.
Suudi Arabistan yönetiminden bir grup, muhalif gazeteci Adnan Kaşıkçı'yı İstanbul'da katlederek Türkiye'ye bir tuzak kurmak istedi. Ama, Türkiye bu süreci çok ustaca yöneterek olayı en ince ayrıntısına kadar aydınlattı ve dünya kamuoyunu çok iyi yönlendirdi.
En son, Fırat'ın doğusuna yapılacak harekat konusunu gündeme getiren Türkiye, burada terör örgütüne yıllardır hamilik yapan ABD'yi bölgeden çekilmeye ikna etti.

OYUN KURUCU OLDUK

Yani Türkiye, her ne kadar içimizdeki bazıları hazmedemese de, bölgesinde ve dünyada bir oyun kurucu haline geldi.
Burada da oyunu Türkiye kuruyor.
Bugün Rusya'da yapılacak görüşmede önemli bir mesafe kat edilecektir. Bu görüşmenin ardından Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib konusunda olduğu gibi yüzyüze bir görüşme yapabileceği belirtiliyor.
Nasıl İdlib'e Suriye rejimince yapılacak harekat öncesi, 'Türkiye artık bunun önüne geçemeyecek' havası estirilmeye çalışılmasına rağmen mesele tereyağından kıl çeker gibi çözüldüyse burada da aynısı olacaktır.
Dün son gelişmeleri terör ve güvenlik uzmanı, emekli istihbarat albay Coşkun Başbuğ ile konuştuk. Başbuğ da, Türkiye'nin bu süreci de başarıyla götüreceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi. Başbuğ, "Türkiye, bugünkü görüşmede ABD ile bölge için vardığı mutabakatla ilgili detayları Rusya'ya iletecektir.
Rusya'nın da görüşlerini alıp konuyu bir de ABD ile konuşacaktır. Neticede de mutlaka terör örgütüne sahada bir harekat yapacaktır. Türkiye, son yıllarda olduğu gibi yine masa başında da kazanan taraf olacaktır ve sahaya inip terör örgütünü temizleyecektir" ifadelerini kullandı.
Hiç merak etmeyin, Türkiye çağı daha yeni başladı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA