• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Darbe çığırtkanı dinozorlar ERHAN GÜLENÇ

Darbe çığırtkanı dinozorlar

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2018, 00:00

Türkiye'de kendini bu ülkenin sahibi sanan ve sürekli seçilmiş hükümete karşı peygamber ocağındaki Türk askerini darbeye çağıran zihniyet yeniden hortladı. 28 Şubat'ta postmodern darbe yapan ve Cumhuriyet Mitingleri'nin yapıldığı dönemde de sahneye çıkan bu zihniyetin kalıntısı dinozorlar, önceki akşam demokrasi tarihine kara leke olarak geçecek açıklamalar yaptı. Daha bir hafta önce Başkan Recep Tayyip Erdoğan için "Bir bira içseydi, bugün Türkiye çok daha iyi bir durumdaydı" şeklinde ne akıl, ne mantık, ne ahlak içeren ifadelerin kullanıldığı TV programında bu kez Metin Akpınar, "Adnan Menderes Rusya ile görüşecekti ihtilal oldu. Süleyman Demirel kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" diyerek darbe çağrısı yaptı. Akpınar, Başkan Erdoğan için idam imasında bulundu. Aynı zihniyeti taşıyan Müjdat Gezen de bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na 'Haddini bil' diye saygısızlık yaptı.

SİZİN DEVRİNİZ GEÇTİ
Bunlar, yani bu dinozor zihniyettekiler, anlamadılar anlamayacaklar. Türkiye'de sizin devriniz geçti. O ağlayıp sızlayıp darbe yaptırdığınız, muhtıralar verdirdiğiniz günler artık geride kaldı. Sizin hor gördüğünüz ve bir türlü sindiremediğiniz bu milletin çocukları, demokrasiyle bu ülkenin yönetimini ele aldı. Artık çatlasanız da patlasanız da Türkiye'yi demokrasi yolundan döndüremeyeceksiniz. Bunu artık o kafanıza sokun...

İZMİR SİZİN KRALLIĞINIZ DEĞİL
İyi Parti'yle kurduğu ittifak üzerinden CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren son çıkışıyla yeniden adaylık ihtimalini sıfıra indiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, giderayak baklayı ağzından çıkardı. Verdiği bir röportajda istediği adayla ilgili öyle bir tarif yaptı ki, ismini vermeden ekip arkadaşı Alaattin Yüksel'i işaret etti.

YÜKSEL'İ İŞARET ETTİ
AK Parti'nin İzmir'de Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci'yi aday göstererek çıtayı yükselttiğine dikkat çeken Kocaoğlu, "CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım.
Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım" ifadelerini kullandı. Bu sözlerle arkadaşı Yüksel'i işaret eden Kocaoğlu, ayrıca "15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur" şeklinde bir ifadeyle yıldızının barışmadığı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e göndermede bulundu.

ETKİSİ OLMAZ AMA...
Biliyorum, yaptığı çıkışlarından sonra belediyede artık orta düzey bir müdürlük için bile fikri sorulmayacak noktaya gelen Kocaoğlu'nun bu sözlerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nda artık zerre bir etkisi olamaz. Ama bir İzmirli olarak Kocaoğlu ve Yüksel'in İzmirlilere yaptığı muameleyi kendime yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum.
Neden mi?
Artık siyasi mevta haline gelmeye başlayan bu iki isim, resmen İzmirlilere "Bu kentte krallığımızı kurduk. Saltanatı da arkadaştan arkadaşa geçireceğiz" muamelesi çekiyor da ondan. Ancak yanılıyorlar, İzmir onların krallığı değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA