• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cumhur İttifakı’nın İzmir adayları netleşiyor ERHAN GÜLENÇ

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayları netleşiyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2019, 00:00

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın İzmir adayları netleşmeye başladı.
Başkan Erdoğan, Cumartesi günü İzmir'de partisinin adaylarını açıklayacak.
Başlrda Erdoğan'ın İzmir'in ardından Denizli'ye geçeceği ve diğer Ege kentlerinin adaylarını burada açıklayacağı konuşuluyordu.
Ancak, Denizli'de düşünülen tören iptal edildi. Erdoğan'ın, Cumartesi günü İzmir'in yanı sıra, partisinin Ege adaylarını da Halkapınar Spor Salonu'nda açıklayabileceği belirtiliyor.
Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP arasında hangi ilçede hangi partinin aday çıkaracağı görüşülmeye devam ediyor. Tablonun bugün ve yarın büyük oranda netleşmesi bekleniyor.
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de bugün Ankara'da olacak.

MHP'YE BIRAKILACAK İLÇELER

Kulislerde konuşulduğuna göre, şu an için Seferihisar, Narlıdere, Foça, Dikili ve Çeşme'de MHP'nin aday çıkarması yönünde bir uzlaşma sağlandı. Bergama'da da yine MHP'nin aday çıkarması bekleniyor.
MHP, Aliağa'da ise mevcut Belediye Başkanı Serkan Acar'ın adaylığını daha önce açıklamıştı.
CHP'nin İP ile kurduğu ittifak çerçevesinde Tire, Torbalı ve Kiraz'ı İP'ye bırakacağı söyleniyordu. AK Parti ve MHP arasında yapılan görüşmelerde Kiraz ve Torbalı'nın AK Parti'ye bırakıldığı kaydediliyor. Torbalı'da mevcut Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kiraz'da ise mevcut Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

SOYLU, UĞURLU ve DOĞRUER

Bu arada AK Parti'de Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in de son anda sürpriz bir değişiklik olmazsa yeniden aday gösterileceği kaydediliyor.
AK Parti'de güçlü aday adaylarının bulunduğu Karabağlar'da ise, ibrenin en son kimi göstereceği merakla bekleniyor.

CHP'DE İZMİR SANCISI VAR

CHP cephesinde ise, hala büyük bir belirsizlik var. Son gelen bilgilere göre, CHP'nin İzmir adayları önümüzdeki Cuma günü yapılacak Parti Meclisi Toplantısı'nda da açıklanmayacak.
Partide İstanbul ve Ankara adaylarının belli olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı açıklama tarihinin sürekli ertelenmesi nedeniyle oluşan bir gerginlik var. Kıran kırana bir yarışın yaşandığı partide aday açıklaması geciktikçe kulislerde yapılan "Demek ki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir aday açıklayacak ve o yüzden bu kadar bekliyor" şeklindeki yorumlar da artıyor. Bu çerçevede sürpriz aday olarak ortaya atılan son isim ise, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Sedef Gidener...
Dün Sedef Hanım'ı aradım ve iddiaları sordum. Gidener, "Hayır. Ne benim adaylık için bir başvurum var, ne de bana yapılan böyle bir teklif" cevabını verdi.

ÜMMET AKIN İÇİN FORMÜL

Germencik'in mevcut Belediye Başkanı Ümmet Akın partisi MHP'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Ancak Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP, Aydın'ı AK Parti'ye bıraktı. Şimdi ise, Akın için yeni bir formül üzerinde durulduğu konuşuluyor. Akın'ın partisi tarafından Efeler veya Söke ilçelerinden aday yapılmak istendiği kulislerde dile getiriliyor. Dün görüştüğüm Akın, şu an için adaylıkla ilgili bir düşüncesinin olmadığını dile getirmekle yetindi. Bu arada AK Parti'nin Aydın adayının milletvekili Mustafa Savaş olmasına kulislerde kesin gözüyle bakılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA