• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de Soyer vetosuna ‘6’ kaldı ERHAN GÜLENÇ

CHP’de Soyer vetosuna ‘6’ kaldı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2019, 00:00

CHP'de İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili bugün Ankara'da son tango oynanacak. Sabah yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından kritik Parti Meclisi toplantısı 15.00'te başlayacak. İzmir'in yanı sıra İstanbul'un ilçe adaylarının da belirleneceği toplantının tartışmalar nedeniyle pazartesi sabahına kadar sürmesi bekleniyor.
Toplantıdan dışarı bilgi sızmaması için cep telefonu sinyallerini bozmak amacıyla jammer kullanılacak.

HEDEF 30'U GEÇMEK
Bu köşede dün de yazmıştık, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, son anda veto korkusuyla kararını değiştirmezse İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bugün MYK'ya Tunç Soyer ismini getirecek. MYK'dan geçmesi beklenen Soyer ismi için PM'de sert tartışmalar yaşanacak. Kulislerde İzmir adaylığı isteyen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Hakkı Süha Okay gibi isimlerin yer aldığı muhalefet kanadının ulaştığı PM üyesi sayısının 20-25'i bulduğu konuşuluyor. Bu sayının 30'u geçmesi Soyer isminin veto edilmesi anlamını taşıyor. İşte bu CHP'de kıyametin kopması demek.

BAKAN İSMİ DE GÜNDEMDE
O yüzden Kılıçdaroğlu'nun bu tehlikeyi hissetmesi halinde son anda Soyer'in yerine Grup Başkan Vekili Özgür Özel'i sahaya sürebileceğini yazmıştık. Dün İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ismi de gündeme geldi. Kılıçdaroğlu'nun Soyer'den vazgeçmesi halinde Özel'i değil Bakan'ı aday olarak gösterebileceği belirtildi. Bu arada önümüzdeki süreçte Kılıçdaroğlu'nun yerine geçeceği konuşulan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı ekibin Özel'i İzmir adayı yaparak Ankara ve Genel Merkez'den uzaklaştırmak istediği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'ndan kurnaz taktik!
Bu arada CHP'de 31 Mart'taki seçimlerde yaşanması beklenen hezimet Genel Bakan Kılıçdaroğlu'nu yeniden tartışmaya açacak. Muharrem İnce ve ekibi tekrar atağa geçecek.
İşte Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin bu atağının önünü kesmek için kurnazca bir hamle yapmaya hazırlandığını öğrendim. Detaylarını aday belirlenme sürecinin ardından yazacağım. Ama şunu söyleyebilirim ki, CHP liderinin bu hamlesiyle İnce ve muhalefetin nefesi kesilecek. Bu arada bugünkü PM'de İstanbul'da Muharrem İnce'ye yakın ilçe belediye başkanlarının da tamamıyla çizik yiyeceği konuşuluyor.

İsim toto
CHP'de İzmir ilçeleri için aday isimleri havada uçuşuyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. İzmir'de pıtrak gibi çoğalan ve CHP yayın organı gibi çalışan internet siteleri kafalarına göre isimleri ortaya atıyorlar. Benim kulislerde son dakika öğrendiğim bazı bilgiler ise şunlar:

AKIN, KAYA VE SUSAM ADAY
Balıkesir Belediye Başkan adaylığından çekilen Milletvekili Ahmet Akın, günlerdir konuşulduğu gibi Karşıyaka'dan aday gösterilecek. Buca'da ise aday büyük ihtimalle halen Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı olan Mehmet Ali Susam olacak. Dün de yazdığım gibi Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'u bu dönem başka bir ilçede göreceğiz. İzmirli iş kadını Seda Kaya da bir ilçeden aday gösterilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA