• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Batur ve Susam gündemde ERHAN GÜLENÇ

Batur ve Susam gündemde

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2019, 00:00

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesiyle ilgili savaş, Türkiye'nin gündemine oturmuş durumda. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün bir süredir Ankara'da bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'la görüşeceğinin açıklanması kulisleri hareketlendirdi. Bu durum "İbre Batur'a döndü" şeklinde yorumlara neden olurken, kulislerde adaylığı gündeme gelen bir diğer isim ise, CHP İzmir eski Milletvekili ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Mehmet Ali Susam oldu.
Kılıçdaroğlu'nun, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Aday yapmayın' diyerek rest çektiği Tunç Soyer'e darbe savcısı babası Nurettin Soyer yüzünden İP tarafından konulan rezervi de dikkate aldığı belirtiliyor. Bu nedenle daha önce aday yapmayı planladığı Soyer'den vazgeçmeyi gündemine aldığı ileri sürülen Kılıçdaroğlu'nun Batur ve Susam isimlerini de değerlendirmeye aldığı belirtiliyor. Bu arada kulislerde Kılıçdaroğlu'nun 1 Ekim'de "Artık yokum" açıklamasından çarkeden Kocaoğlu'nu yeniden aday yapmayı kesinlikle düşünmediği de dile getiriliyor.

KOCAOĞLU-ÖZKAN BORNOVA KAPIŞMASI

CHP'de İzmir Büyükşehir adaylığı konusunda yaşanan kavga sürerken ilçe adayları için başlayan tartışmalar da alevlendi. En son Merkez Yönetim Kurulu toplantısında İzmir'in Menderes, Selçuk ve Torbalı ilçe adaylarının belirlenmesiyle ilgili genel başkan yardımcıları arasında sert tartışma olmuş ve bu 3 ilçenin adayı belirlenememişti.
Şimdi de Bornova karıştı.
Daha önce Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın desteğiyle göreve gelen Bornova İlçe Yönetimi, Aziz Başkanın gözden düşmesiyle yön değiştirdi.
İlçe yönetimi, Ankara'ya "Bornova'da Olgun Atila ile seçime girersek kaybederiz" şeklinde bir rapor gönderdi. İddiaya göre buna ilçe kadın ve gençlik kolları yönetimleri de destek verdi. Kulislerde konuşulduğuna göre, Bornova örgütünde bu kararların alınmasında ise, Kocaoğlu'yla kapışma halinde olan Tuncay Özkan etkili oldu.
Yaşananlara köpüren Kocaoğlu ise, kendisine yakın İl Başkanı Deniz Yücel'den ilçe yönetimiyle ilgili gereğini yapmasını istedi.
Görevden alınacağı iddiaları ortaya atılan ilçe yönetimi ise, durumu Özkan'a iletti.
Kulislerde konuşulduğuna göre Özkan'ın devreye girmesinin ardından Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yücel'i aradı ve seçim öncesi partide gerginlik çıkarılmamasını istedi.

TEKME-TOKAT KAVGA ÇIKABİLİR

Öte yandan İzmir adayıyla ilgili yaşanan kriz CHP'de daha önce Tuncay Özkan ve Muharrem İnce arasında yaşanan 'sarhoş' kavgasını da yeniden alevlendirdi. Kulislerde konuşulduğuna göre Özkan, Kocaoğlu'nun son dakikada Kılıçdaroğlu'yla görüşüp adaylık resti çekmesini kendi önünü kesmek için yapılmış bir hamle olarak değerlendirdi. Özkan, bunun arkasında da Kocaoğlu'nun Genel Başkan adaylığı konusunda destek verdiği Muharrem İnce'nin olduğu kanaatine vardı. Bu nedenle partide Özkan'a yakın isimlerle İnce'ye yakın isimler arasında bir gerginlik yaşanıyor. Kulislerde "İzmir üzerinden başlayan tartışma CHP'de tekme tokat kavgalara da yol açabilir" yorumları bile yapılıyor. Bu arada genel başkanlığa talip olan İnce ile Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul adayı yapılmayan Gürsel Tekin arasında bir ittifak kurulduğu belirtiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA