• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mesele ‘yasal’ değil ‘ilkesel’... Hala anlamadın mı? ERHAN GÜLENÇ

Mesele ‘yasal’ değil ‘ilkesel’... Hala anlamadın mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2019, 00:00

Türkiye'ye İzmir üzerinden büyük bir kumpas kuruluyor. Ülkenin bölünmesine gidecek yol, Atatürk'e ve Cumhuriyete dolayısıyla da vatanın milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar bağlı olan İzmir'den açılmak isteniyor. Bu da bizzat kaset kumpasıyla işgal edilen Atatürk'ün partisi CHP eliyle yapılıyor.
Ele geçirilen CHP, önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na terör destekçisi Sur Belediyesi'ne kayyum atanmasını "darbe" olarak nitelendiren ve "Asıl şimdi tankların üzerine çıkmak gerekiyor" diyebilen, hatta HDP'nin 'teröristlere özgürlük' eylemlerinde ateşli konuşmalar yapan Tunç Soyer'i aday gösterdi.

OYUN DEŞİFRE OLDU

Bu, CHP ve terör örgütü PKK'nın uzantısı HDP'nin İzmir ittifakının ilk adımıydı. Bunu ilk olarak deşifre eden de Yeni Asır oldu. HDP de daha adaylığı açıklandığı ilk gün Soyer'e destek vererek Yeni Asır'ın ortaya koyduğu bu ittifakı doğruladı. Kirli ittifakın ikinci adımı ise, dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından deşifre edildi.
Dağ, CHP'nin listelerinden İzmir'in 14 ilçesinde meclis üyesi adayı gösterilen PKK başta olmak üzere geçmişte terör örgütleriyle doğrudan bağlantılı 19, birinci derece yakınları terör örgütleriyle bağlantılı 8 kişinin listesini açıkladı.
Bu liste siyaset gündemine bomba gibi düştü. Listede terör eylemlerine katılan, terör örgütüne maddi destek sağlayan adayların yanında PKK'nın dağ kadrosunda bulunduğu belirtilen bir kişinin bile yer alması bu oyunu kurgulayanların ne kadar gözünü kararttığını gösterdi.

ATATÜRK'ÜN İLKELERİ

CHP'liler şimdi çıkmış, "Bu isimlerin adaylığına yasal bir engel yok" diye savunma yapıyor. Hayır beyler! Mesele bu değil... Tabi ki, bu isimler Yüksek Seçim Kurulu'ndan adaylık için onay almış isimler... Görünürde aday olmalarına engel yasal bir durum yok. Zaten bunun aksini de kimse iddia etmiyor.
Burada mesele, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Ulu Önder'e sonuna kadar bağlı olan bir kentte terörle bağlantısı ortaya çıkmış bu isimleri aday gösterebilmesidir.
Mesele etiktir, ilkeseldir. Bu ilkeler de öyle 'Bay Kemal' tarafından değil bu ülkenin ve CHP'nin kurucusu 'Mustafa Kemal'in koyduğu ilkeler ve etik değerlerdir. Bunların en başında da "Türkiye'nin ülkesi, milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak" yer alır.

"MİLLET BUNU AFFETMEZ"

CHP, işte bu ilke ve değerleri çiğniyor.
"Nasıl olsa İzmirlinin oyu çantada keklik" anlayışıyla terör örgütünü Türkiye'nin batısı İzmir'in yönetimine yerleştirmeye çalışıyor.
Ve burada amacın sadece seçimde yüksek oy almak olmadığı da çok açık...
Amaç, Türkiye'nin bölünmesine İzmir gibi bir kentten zemin hazırlamak... Doğu ve Güneydoğu'da etkin olan terör örgütünü, Batı'da da güçlendirmek... Ama CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman'ın da Yeni Asır'a yaptığı açıklamada dediği gibi, "Millet bunu affetmez"...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA