• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hızlı yeniliklere hazır olun! ERHAN GÜLENÇ

Hızlı yeniliklere hazır olun!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.04.2019, 00:00

Türkiye, yerel seçimi geride bıraktı.
Şimdi önümüzde 4.5 yıl seçimsiz bir dönem var. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'nin tabiriyle 'altın değerinde' bir dönem...
Başkan Erdoğan, seçim gecesi yaptığı açıklamalarla bu süreci 'kesintisiz bir icraat dönemi' olarak nitelendirdi, önemli değişiklik ve reformlara gidileceğinin mesajını verdi.
Ankara'dan gelen haberler bu değişim ve reformlar için çok beklenmeyeceği ve sürecin birkaç gün içinde başlatılacağını gösteriyor.
Yeni dönemde hem ekonomi hem de siyasette nefes açıcı önemli değişiklikler yaşanacak.
Ekonomide güven artırıcı önlemler kapsamında büyümeden enflasyona, finansmandan bankacılığa, vergiden kalkınmaya kadar birçok alanda kapsamlı reformlar art arda hayata geçirilecek.

PARTİ VİTRİNİ YENİLECEK

Kulislerde konuşulduğuna göre, AK Parti içinde de bir değişim hamlesi başlatılacak. Parti vitrini yenilenecek, teşkilatlarda da büyük değişime imza atılacak. Başarısız il ve ilçe yönetimleri yenilenecek, gençleştirmeye gidilecek.
Kapsamlı bir kabine revizyonunun da gündemde olduğu konuşuluyor.
Erdoğan, önceki akşamki balkon konuşmasında, "Önümüzdeki dönem hem partimiz hem ülkemiz için daha hayırlıya ve iyiye doğru bir değişim dönemi olacak" diyerek yeni sürecin işaretini verdi.

YENİ ANAYASA

Türkiye'nin önünde ABD'nin karşı çıktığı Rusya'dan S-400 füzelerinin alımı ve Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik önemli adımların atılacağı kritik bir dönem var. Bu dönemde Türkiye'nin enerjisinin kısır iç siyasi tartışma ve gerginliklerden uzak tutulması için gerekli adımlar atılacak.
Hatta kısa vadede olmasa da yeni bir Anayasa için CHP ve diğer siyasi partilerin de katılımını sağlamaya yönelik bir zemin oluşturma imkanlarının da önümüzdeki süreçte aranacağı konuşuluyor.
Yeni dönemde toplumsal birliktelik ve huzurun artırılmasına yönelik sürpriz adımlar görebiliriz.

MUHALEFETE DÜŞEN GÖREV

Bu dönemde muhalefete de önemli görev düşüyor. Türkiye, önünde 4.5 yıllık bir fırsat dönemi varken, bazı illerdeki belediye yönetimlerinde yaşanan değişim bahane edilerek 'erken seçim' tartışmalarının içine sokulmaya çalışılmamalı. Terörle mücadelede hem içeride hem Suriye'nin kuzeyinde atılacak adımlarda sendelemeye neden olabilecek tartışmalardan uzak durulmalı.
Neticede, bu seçimde AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı, Ankara gibi bazı şehirlerdeki belediye yönetimlerinden yaşanan değişime rağmen milletin yüzde 52'sinden yani yarısından fazlasından oy aldı. Bu güçlü bir güven oyu ve meşruiyet kaynağıdır.

PKK'YA ALAN AÇILMAMALI

Bu arada muhalefet birçok büyük ilde seçimi terör örgütü uzantısı HDP'nin desteğiyle kazandı. Bu kirli ittifakın diyeti nasıl ödenecek? Eğer, İzmir başta olmak üzere belediyelerde HDP üzerinden PKK'ya alan açıcı adımlar atılırsa bu toplumsal huzura dinamit koymak olur. Millet buna izin vermez...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA