• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Silahlı ve silahsız teröre darbe! ERHAN GÜLENÇ

Silahlı ve silahsız teröre darbe!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2019, 00:00

Türkiye bugün sandık başına giderek yerel yönetimlerde kimlerin görev yapacağına karar verecek. Sandıktan çıkacak sonucu kısa bir süre konuşacağız ancak hemen ardından gündemin en önemli maddesi silahlı ve silahsız teröre karşı verilen mücadele olacak.
Silahsız terörden kastımız, ülkemize yönelik ekonomi üzerinden başlatılan savaş... Seçim öncesi döviz, faiz, kur üzerinden yapılmak istenen sıkıştırma operasyonu ters tepti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi, 'Bütün bunlar, batının, başta ABD'nin Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıydı".
İşte bundan sonra bu saldırıları yapanlara fırsat verilmemesi için seçim sonrasında ekonomide yapısal reform düğmesine basılacak.

SURİYE'YE GİRİYORUZ

Diğer yandan Türkiye, Fırat'ın doğusundaki silahlı terör örgütü PKK uzantılarına yönelik yapacağı harekat için artık ABD'yi beklemekten vazgeçti. Çünkü, ABD'nin bizi oyaladığı çok net bir şekilde ortaya çıktı. Başkan Erdoğan, dün seçimlerin ardından Suriye meselesini sahada çözmek için harekete geçeceklerini söyledi.
Erdoğan, "İster içeride, ister dışarıda olsun bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız" diyerek Türkiye'nin iki alanda kararlı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

HEDEFLERİ BÜYÜK İSRAİL

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ile Suriye'ye yapılacak operasyonu konuştuk. Türkiye'nin daha önce Fırat'ın doğusundaki terör örgütüne müdahale için sınıra sevkettiği askeri birliklerin hala harekata başlamak için emir beklediğini ifade eden Başbuğ, "ABD bizi, güvenlik koridoru, ortak devriye gibi söylemlerle oyalarak süreci buraya getirdi. Dünya kamuoyunda masayı dağıtan taraf olmamak için bekledik. Ancak, önce Kudüs sonra da Golan Tepeleri ile ilgili gelişmelerle net bir şekilde ortaya çıktı ki, ABD'nin derdi sadece Suriye falan değil. Hedefi Büyük İsrail" dedi.

"BU DEFA DALARIZ"

"Seçimden sonra ABD güvenlik koridoruyla ilgili adım atmazsa Türkiye bu defa oraya dalar" diyen Başbuğ, " Zaten Rusya ile Tel Rıfat'ta ortak askeri devriyelere başladık. Dolayısıyla Rusya'nın da bizimle birlikte olduğunu düşünürsek ABD hepten yalnızlaşıyor. İki majör ülke ortak hareket etmeye karar verince ABD'nin yapacağı bir şey kalmaz. Biz onu arkaya alarak güvenlik koridoru alanını doldurmak üzere bir giriş yapabiliriz. Ya eş zamanlı 40 kilometrelik koridor ve Münbiç kontrol altına alınır. Ya da Münbiç'ten başlar o alana yürürüz" diye konuştu. Türkiye ne olursa olsun terör örgütleri ve destekçilerine karşı verdiği beka mücadelesini asla kaybetmeyecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA