• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seçim bitti, CHP İzmir Marşı’nı hatırladı ERHAN GÜLENÇ

Seçim bitti, CHP İzmir Marşı’nı hatırladı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2019, 00:00

CHP, PKK'nın uzantısı HDP'yle kurduğu ittifak nedeniyle seçim sürecinde İzmir Marşı'nı unutmuştu. Daha önce her yerde İzmir Marşı'nı çalıp söyleyen CHP'liler ulusal birlik ve bütünlüğün sembollerinden biri olan bu marşı HDP'li dostlarını kızdırmamak için seçim süreci boyunca neredeyse hiç kullanmadı ve ön plana çıkarmadı.
CHP'liler HDP'nin desteğiyle İzmir'deki belediyelerin büyük çoğunluğunu kazanınca şimdi bu marşı hatırlayıp yeniden 'kullanmaya' başladı.

İLÇEYE DİNLETTİLER

En son, Selçuk'ta göreve gelen yeni Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, önceki gün belediye hoparlörlerinden ilçe halkına birkaç kez İzmir Marşı dinletmiş...
Ama artık çok geç...
Çünkü, bölücü terör örgütünün uzantılarıyla kurdukları ittifak uğruna bu marşı unutanlar, şimdi Selçuk'taki gibi hoparlörlerden birkaç kez değil 24 saat İzmir Marşı çalsa da bizi samimi olduklarına inandıramazlar...

TRİBÜNLERE YÖNELİK HAREKETLER BUNLAR!

Yeni belediye başkanlarından bazıları işe direkt tribünlere oynayarak başladı.
Çiçeği burnunda başkanlardan her gün şov kokan icraat haberleri geliyor.
En popüler şov ise, belediye binasındaki makam odasının kapısını söktürmek.
Şu ana kadar en çarpıcı(!) icraata ise, İzmir Narlıdere Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ali Engin imza attı.
Engin, makam odasındaki masayı kaldırttı.
Bunu da koltukta otururken bir fotoğraf çektirip tribünlere pardon kamuoyuna açıkladı...

VATANDAŞA KATKISI NE?

Yahu Sayın Başkan!..
Tamam "Artık başkan oldum. Halk adamıyım" falan diye mesaj vermeye çalışıyorsunuz anladık ama işi de bu kadar abartmayın lütfen.
Herşeyden önce o masa oraya sizin keyif yapmanız için değil çalışırken kullanmanız için konuluyor. Size sunulan proje ve çalışmaları incelerken, başkan olarak belgelere imza atarken bir masaya ihtiyacınız var. Yani siz masanızı kaldırdığınızı duyurarak iş yapmayacağınızı mı söylüyorsunuz? Hem sizin masa kullanmamanızın pratikte vatandaşa katkısı ne olacak?

SOYER ŞOV SÜRÜYOR

Bu arada İzmir'de 10 yıl yaptığı ilçe belediye başkanlığı sırasında tribünlere oynama işini en iyi yapan isim olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de şov kokan bir hareket geldi.
Soyer, seçim öncesi verdiği "Belediyeye makam aracımla değil bisikletimle gelip gideceğim" sözünü 'İzmir merkeze taşınmadığını' söyleyerek şu ana kadar tutmadı. Ancak, dün makam arabasının arkasına bisiklet taşıma aparatı taktırmış.
Gören diyecek ki, "Vay be ne sportmen başkan! Ne halk adamı başkan.." Ayrıca bu durum, akıllara "Acaba Soyer, Seferihisar'dan Konak yakınlarında bir yere kadar makam aracıyla gelip orada bisiklete mi binecek' sorusunu da getirmiyor değil...
(Bu arada biz buradayız... Sayın Tunç Soyer'in belediyeye bisikletle gidip gelme sözünü tutup tutmayacağını da takip ediyoruz)...

SÖZDE DEĞİL ÖZDE

Bundan önce de biz makam aracının kapısını söktüren, halk günleri düzenleyerek göreve başlayan çok başkan gördük ama bunların birçoğunun 7-8 ay sonra tepeden bakmaya başladıkları vatandaşı yanlarına yaklaştırmadığına da şahit olduk.
O yüzden yeni seçilen başkanlardan sözde değil özde halk adamı olmalarını istiyoruz.
Görev süreleri boyunca böyle şovlarla değil halka gerçekten dokunan işler yaparak gündeme gelmeye çalışmalarını bekliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA