• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hedefte Türkiye var ERHAN GÜLENÇ

Hedefte Türkiye var

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2019, 00:00

Türkiye, son dönemde izlediği bağımsız dış politika nedeniyle hedef tahtasına oturtuldu. Türkiye'nin bu kapsamda ABD'nin ileri garnizonu gibi hareket etmekten çıkıp özellikle Rusya ve Çin ile ilişkilerini geliştirmesi Batı'da büyük rahatsızlık yarattı. 'Stratejik müttefiklerimiz' bize Patriot füzelerini satmayınca kendimizi havadan gelecek tehlikelere karşı korumak için Rusya'dan S-400 füzelerini almayı kararlaştırmamız ise, ABD'yi çıldırttı.

DEAŞ ÜZERİNDEN AÇIK TEHDİT

Güneyimizde terör örgütü PKK/YPG'yi ağır silahlarla donatan ABD, Türkiye'nin 'sadece savunma amaçlı kullanılabilen' bu füzeleri almaması için bastırıyor.
Bizi açıkça tehdit ediyorlar. Bu nedenle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını vermeyeceklerini açıkladılar ve başka yaptırım planlarını da dillendirmeye başladılar.
Bu süreçte yıllardır görünmeyen DEAŞ elebaşı El Bağdadi, birden ortaya çıktı ve ne tesadüf ki eline "Türkiye Vilayeti" yazan bir dosya tutuşturulmuştu!
Bizzat ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'ın eski Başkan Barack Obama tarafından kurulduğunu açıkladığı göz önüne alındığında Bağdadi'nin elindeki bu dosya ile DEAŞ üzerinden Türkiye'nin tehdit edildiğini anlamak için çok zeki olmaya gerek yok.

"NEFRETTEN KÖR OLMUŞLAR"

Türkiye'ye yönelik hummalı bir hazırlık var. Bunu artık Başkan Erdoğan karşıtlığı ile hipnoz edilen kesimlerin de anlaması gerekiyor.
Bakın, Erdoğan ve hükümete yönelik muhalif yayınlarıyla ön plana çıkan Sözcü Gazetesi'nin yazarı Soner Yalçın bile gerçeği gördü ve Türkiye'nin hedef tahtasında olduğunu anlatan bir yazı kaleme aldı. Venezuela'da geçtiğimiz günlerde yapılmak istenen ABD darbesi ile Türkiye'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ABD-CIA tarafından organize edildiğini söyleyen Yalçın, bir kesimin gözünün Erdoğan nefretinden kör hale hale geldiğine dikkat çekti. Yalçın, "Söz konusu olan vatansa, emperyalizme karşı ittifak yapmak yurtseverlik görevidir.
İttifak, aynı partide olmak demek değildir. İttifak, ortak faydada buluşmaktır" ifadelerini kullandı.
Bu yazı Erdoğan karşıtlığından gözleri kör olanların ezberini bozdu.

YABANCI MEDYA ATAĞI

Türkiye'ye yönelik bir şeyler planlandığını anlamak için sadece yabancı medya kuruluşlarının bize yönelik son dönemde gösterdiği ilgi patlamasına bakmak bile yeterli. Şu an 17 yabancı basın kuruluşunun Türkçe yayını var. Amerikan FOX TV'nin 'habercilik' kılıfı altında yaptıkları ortada. İngiliz Indipendent gazetesi de geçtiğimiz günlerde Türkçe yayına geçti.
Son bomba gelişme ise, Alman Deutsche Welle öncülüğünde Voice Of America, BBC ve France 24'ün katılımıyla Youtube'da Türkçe yayın yapan bir kanal kurulması oldu.
Yani aynı El Bağdadi'nin ortaya çıkmasında olduğu gibi düğün değil bayram değil 4 farklı ülkenin yayın organları böyle bir işe niye kalkıştı? Demek ki, kendilerine verilmiş bir görev var...

TÜRKİYE TESLİM OLMAYACAK

Türkiye'ye yönelik hazırlıklarında niyetleri kötü olmasa, sadece kendimizi savunmak için kullanabileceğimiz füze almamızdan bu kadar rahatsız olmazlar.
Ancak, daha önce Kurtuluş Savaşı veren bu millet, direnecek ve teslim olmayacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA