• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sözünü tut Kılıçdaroğlu ERHAN GÜLENÇ

Sözünü tut Kılıçdaroğlu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2019, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'da partisinin belediye başkanlarıyla buluşacak. Gelen haberler, toplantıda CHP'li belediyelerdeki işçi kıyımlarının da konuşulacağı yönünde.
Gözümüz bu toplantıda olacak... Bakalım işçi çıkaran başkanlar sert bir şekilde uyarılacak mı yoksa konu üstünkörü dillendirilip geçiştirilecek mi?
Şu an tedirginlik yaşayan binlerce işçiyi ilgilendiren konuyla ilgili buradan Kılıçdaroğlu'na seslenmek istiyorum...
Sayın Kılıçdaroğlu...
Eğer bu toplantıda işçi çıkaran belediye başkanlarınıza hesap sormazsanız büyük bir skandala imza atmış olursunuz...

ALDATTIĞINIZ TESCİLLENİR

Çünkü, 31 Mart seçimleri öncesi bizzat siz halkın karşısına çıkıp "CHP'li hiçbir belediye işçi çıkarmayacak. Hiç kimsenin ekmeğinde gözümüz yok" sözü vererek oy istediniz.
Ama, partinizin belediye başkanlarının önemli kısmı koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak işçi kıyımına gitti. Yani sizin sözünüz yere düştü.
Bunlar arasında İzmir'den Buca, Çiğli, Dikili, Gaziemir, Menemen, Narlıdere, Seferihisar ve Menderes Belediye Başkanları da yer aldı.
Bugün, 'Bankamatik çalışan', 'usülsüz işe alım' gibi çeşitli kılıflar altında yapılan bu işçi çıkarmalara sözünüzü tutup dur demezseniz, kıyım tablosu giderek ağırlaşır...
Sizin de seçim öncesi halkı kandırdığınız resmen tescillenmiş olur.

İZMİRLİ BAŞKANLAR 'TREN'LE Mİ DÖNECEK?

CHP İzmir örgütünün hakimi olmak isteyen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, bugün Ankara'daki toplantının ardından İzmirli belediye başkanlarına özel yemek verecekmiş...
Özkan'ın bu özel yemeği beni çok kuşkulandırdı.
Çünkü Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Aziz Kocaoğlu tekrar aday yapılmayınca İzmir'le ilgili emellerini daha rahat hayata geçirmeye başladı.
Çiğli ve Çeşme'de kendi adamlarını belediye başkan adayı yaptırdı.

NEZİR'İ ADAYLIKTAN DÜŞÜRDÜ

Buca'da ise, partinin resmi açıklamayla aday gösterdiği Suat Nezir'i de "Tren kalkıyor. Bu trene ya şimdi binecek, bize tabi olacaksın ya da hiç binmeyeceksin.
Eğer bu trene bindikten sonra sözümden çıkarsan seni mahvederim, perişan ederim. Aklına gelmeyecek şeylerle karşı karşıya kalırsın" diye tehdit etti. 'Trene' binmeyi kabul etmeyen Nezir, kumpasla adaylıktan düşürüldü, yerine de Özkan'ın has adamı Erhan Kılıç aday yapıldı.
Bu durum, "İzmir'de Özkan'ın trenine binen başka kaç belediye başkanı var?" sorusunu gündeme getirdi.

SOYER'İN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Öte yandan, parti örgütünde gözler, Büyükşehir'in yeni Başkanı Tunç Soyer'in de Kocaoğlu gibi Özkan'ın İzmir emellerine karşı bir tavır takınıp takınmayacağına çevrildi.
O yüzden Özkan'ın böyle bir dönemde fırsatı değerlendirip İzmirli belediye başkanlarına Ankara'da yemek vermesi çok manidar.
Soyer ve İzmirli başkanlar, kente 'o trene binerek' mi dönecekler göreceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA