• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürkçü CHP’liler daha neyi bekliyor? ERHAN GÜLENÇ

Atatürkçü CHP’liler daha neyi bekliyor?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2019, 00:00

CHP'yi Atatürk kurdu. Ancak bugünkü CHP, Atatürk'ten o kadar uzaklaştı ki, PKK'yla aynı saflara düştü. Mevcut CHP yöneticilerinin büyük kısmı, maalesef bugün işi Atatürk'ü, PKK ve uzantısı HDP'ye verdikleri desteği örtecek bir perde olarak kullanmaya kadar götürdü.
İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu...
Daha oturduğu koltuğu doldurabileceğini ortaya koyan hiçbir icraatta bulunmadan Diyarbakır'a giderek Kandil'e destek verdikleri için devlet tarafından görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına arka çıktı. PKK'ya verdiği desteğin üzerini örtmek için de HDP'nin terör destekçisi bir belediye başkanına kameralar önünde Atatürk tablosu hediye etti.

KAFTANCIOĞLU DA DURMADI

İmamoğlu bunu yapar da CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu durur mu!
O da gitti, Atatürk'ün CHP'sinin 6 okundan birini oluşturan "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir" ilkesini çiğnemeye kalktı. Atatürk'ün bu tanımına taban tabana zıt olan ve PKK'nın ülkeyi Türk-Kürt olarak bölmenin altyapısını oluşturmak için ortaya attığı "Türkiye halkları" ifadesini kullandı.

ATATÜRK'ÜN ARKASINA SAKLANMIŞTI

Kaftancıoğlu da, attığı tweetler nedeniyle hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' gibi suçlamalar ile açılan dava konusunda kendini savunurken Ulu Önder'in arkasına saklanmaktan çekinmemişti. Kaftancıoğlu, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılamam. Çünkü ben Atatürk'ün kurduğu partide görevliyim" demişti.
Bugün CHP yöneticileri alenen Atatürk'ün mirasına ihanet ediyor ve CHP içinden kimse çıkıp buna itiraz etmiyor.
CHP'de sindirilen Atatürkçüler seslerini yükseltmek için daha neyi bekliyor?

TUNCAY ÖZKAN'IN ARDINDAN UĞUR DÜNDAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın kontrolünde olduğu belirtilen ve bünyesinde KRT TV ve ANKA Ajans'ı bulunduran Güneşim Medya isimli şirketin finansmanı için İzmir'deki CHP'li belediyelerin kapısının çalındığını sizinle paylaşmıştım.
Şimdi yine emin kaynaklardan öğrendim ki, Özkan'ın ardından İzmir'deki belediye başkanlarının kapısı bugünlerde de CHP'ye verdiği açık destekle tanınan ünlü televizyoncu Uğur Dündar ismi üzerinden çalınıyor. Dündar'ın öncülüğünde İzmir'de kuruluş çalışmaları süren bir TV kanalının finansmanı için CHP'li belediyelerle görüşmeler yapılıyor. Bu arada Dündar da yakın ekibinde yer alan Kadir Çankaya'nın sahibi olduğu belirtilen TV kanalını 'parlatmaya' çalışıyor.

'İZMİR MARŞI' ÜZERİNDEN PAZARLAMA

Dündar, sosyal medya paylaşımında, "İzmir'de ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı kurulsa... Ana haber bülteninin sonunda sunucu piyanoda İzmir Marşı'nı çalmaya başlasa...
Bu güzel hayaller gerçek olsa... Neden olmasın?" ifadelerini kullanarak kanalı İzmir Marşı üzerinden pazarladı. Bakalım yapılamayan birçok hizmet için belediyenin borçlarını mazeret olarak sunan İzmirli başkanlar, bankalardan kredi çekerekbuldukları kaynaklarla Özkan'ı mı yoksa Dündar'ı mı daha çok destekleyecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA