• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Menemen’de her kuruşun hesabı sorulmalı ERHAN GÜLENÇ

Menemen’de her kuruşun hesabı sorulmalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2019, 00:00

İzmir'in 175 bin nüfuslu ilçesi Menemen, 31 Mart seçimleri öncesinden bu yana sürekli tartışmaların odağında oldu. CHP'li eski Başkan Tahir Şahin ile yeni Başkan Serdar Aksoy arasındaki çekişme bitmek bilmedi.

Başkan Aksoy'un belediyeye ait 176 gayrimenkulün belediyenin ismini taşıyan spor kulübüne usulsüz tahsisi başta olmak üzere geçtiğimiz döneme yönelik gündeme getirdiği iddialar çok vahimdi.

ANKARA'DAN MÜFETTİŞ GELDİ
Dün görüştüğüm Aksoy, şimdi de ilçede yapımı yarım kalan Perşembe Pazar Yeri inşaatıyla ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya attı. Aksoy'un anlattığına göre ortada kayıp milyonlarca lira var... Detaylarını ilgili haberimizde okuyacaksınız.

Yine Aksoy, dünkü görüşmemizde ilk kez bir bilgiyi açıkladı. Buna göre Aksoy, İçişleri Bakanlığı'ndan belediyede inceleme yapması için müfettiş istemiş. Gönderilen mülkiye müfettişleri şimdi belediyedeki her şeyi inceliyor. Pazar yeri ile ilgili işlemler de incelenen konular arasında.
Seçim öncesinden bu yana ortaya atılan iddialarla ilgili tarafsız bir araştırma yapılması şarttı. Mülkiye müfettişlerinin çağırılması bu anlamda çok yerinde olmuş.

Müfettişler tüm bu iddiaları sonuna kadar araştırmalı ve İzmir'i aydınlatmalı... Menemen halkının parasının hesabı da ilgilisinden son kuruşuna kadar sorulmalı...

​PAZAR YERİ EĞİTİMİ ŞART
Bu arada Menemen'de yaşanan Perşembe Pazar Yeri krizi akıllara Buca'daki pazar yeri fiyaskosunu getirdi. Orada da CHP'li eski Belediye Başkanı Levent Piriştina, 30 milyon liraya inşa ettirdiği Buca Çarşı projesinin seçim öncesi açılışını yapmıştı. Fakat, sonuç fiyasko olmuştu. Çünkü, esnaf bu pazar yerini kullanmadı, çarşı boş kaldı. Olan Bucalının 30 milyon lirasına oldu. Yine geçtiğimiz dönemde CHP'li Bayraklı, Bornova ve Büyükşehir Belediyeleri arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Özkanlar Pazar Yeri krizi çözülememişti. Şimdi yeni başkanlar işin içinden çıkmaya çalışıyor.
Tüm bu gelişmelerin ardından CHP kendi içinde 'Pazar yerleri nasıl sorunsuz inşa edilir ve hizmete açılır?' şeklinde bir eğitim programı düzenleyip başkanları sınava tabi tutsa yeridir. Yoksa bu gidişle İzmir'deki pazar yeri skandallarının ardı arkası kesilmeyecek.

SOYER'DEN SÖZ: O KARAR ÇIKACAK
Yeni Asır olarak dün birinci sayfamızdan İZENERJİ şirketi kadrosuna taşeron şirketlerden geçen ve toplu sözleşme kapsamı dışında kalan 4 bin 500 işçinin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den talebini gündeme getirdik. İşçiler, daha önce verdiği destek sözünün üzerine en son belediye meclis toplantısında da "İZENERJİ, Konak Belediyesi'nin bu kapsamdaki kendi işçilerine yaptığı gibi KHK mağduru arkadaşlara kendi bütçesinden çözüm üretecek" diyen Soyer'den artık somut bir adım atmasını talep ediyordu.

'SIKINTI YOK'
Başkan Soyer, konuyla ilgili açıklama yaptı. Telefonda görüştüğümüz Soyer, "Kimse merak etmesin, o destek kararı İZENERJİ şirketi yönetiminden çıkacak. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Sıkıntı yok" dedi.
Dün de belirttiğimiz gibi umarız karar bir an önce çıkar ve toplu sözleşme dışında kaldıkları için sadece yüzde 4 zam alabilen 4 bin 500 işçi rahat bir nefes alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA