• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özkan cephesi: Deniz Yücel Soyer cephesi: Çelik veya Kökkılınç ERHAN GÜLENÇ

Özkan cephesi: Deniz Yücel Soyer cephesi: Çelik veya Kökkılınç

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2019, 00:00

CHP'de kurultay süreci başladı.
Önce ilçe delegeleri seçilecek ve ardından ilçe ve il kongrelerine gidilecek. Son olarak da kurultay toplanacak.
Partide gözler kongre takviminin ne zaman açıklanacağına çevrilmiş durumda.
Aldığım son bilgiye göre, takvim 15 Eylül'de açıklanacak.
CHP İzmir örgütünde, kılıçlar çekildi.
Özellikle Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ekipleri yoğun bir çalışma içerisinde.
Özkan cephesi, mevcut İl Başkanı Deniz Yücel'i destekliyor.
Bu kanatta il kongreleri için uzlaşı adayı isteyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Yücel'i işaret edeceği beklentisi hakim.

MEVCUT BAŞKANI ISTEMIYORLAR

Daha önce partide kongre sürecinin dışında kalacağını ifade eden Başkan Soyer, en son yaptığı açıklamada ise, "Uzlaşı arayacağım. Kimsenin kavga etmesine asla izin vermem" demişti.
Ancak Soyer'in bu açıklamalarına rağmen ekibi içinde yer alan İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun kongre için harıl harıl çalıştığı CHP İzmir örgütünde herkesin bildiği bir gerçek. Bu cephede İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Soyer tarafından İZBETON şirketine genel müdür yapılan Bakan'ın iş ortağı Heval Savaş Kaya da yer alıyor. Bu ekip mevcut İl Başkanı Deniz Yücel'i istemiyor. Murat Bakan, zaten son İl Danışma Kurulu toplantısında il yönetimini ağır bir dille eleştirerek bunu ortaya koymuştu. Bu kanadın il başkanı adaylığı için Devrim Barış Çelik ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç üzerinde durduğu ifade ediliyor.

İŞ VAADİNDE BULUNULUYOR İDDİASI

Bu ekip özellikle delege ağırlığı olan Buca ve Karabağlar gibi ilçelere yoğunlaşmış durumda. Hatta kulağıma gelen ilginç bir bilgiyi de burada aktarayım.
Başkan Soyer'in haberi var mı bilmiyorum ama bu ekipten bazılarının oy kullanacak üyelere İZBETON gibi çeşitli şirketlerde işe yerleştirme gibi belediyenin kamu gücünü kullanmayı gerektiren bazı sözler verdiği iddiaları konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN TAVRI ÖNEMLİ

Bu mücadelede Kılıçdaroğlu'nun tavrı çok önemli olacak. Kılıçdaroğlu önceki kongrelere müdahil olmamıştı.
Ancak, bu süreçte CHP'de şu ana kadar rastlanmayan bir şekilde 'uzlaşı adayı' söylemini ortaya atması bu defa bir ismi işaret edebileceği şeklinde değerlendirmelere neden oldu.
Kılıçdaroğlu, bir ismi işaret ederse de, o adayın, karşısına bir başka rakip çıksa bile seçilmeme ihtimali yok. Bu net...
Şu an Yücel'in arkasında duran Özkan ekibinin, son kararını Kılıçdaroğlu'nun tavrına göre belirleyeceği ve Genel Başkan'a rağmen bir aday çıkarma arayışına girmeyeceği konuşuluyor.
Soyer cephesinin de Kılıçdaroğlu'nun Yücel dışında bir ismi aday göstermesi halinde onu desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor.
Peki Genel Başkan, Soyer cephesinin istemediği Yücel'i işaret ederse ne olur? İşte o noktada kulislerde bazı soru işaretleri dillendiriliyor. Ancak, CHP'yi yakından takip etmeye çalışan bir gazeteci olarak değerlendirmem, Soyer'in de kendisini Büyükşehir adayı yapan Kılıçdaroğlu'na rağmen bir aday arayışına girmeyeceği yönünde.
Kılıçdaroğlu tarafsız kalır ve bir ismi işaret etmezse, işte o zaman Soyer ve Özkan ekipleri arasında büyük bir savaş yaşanacağı da muhakkak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA