• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkaaannn... ERHAN GÜLENÇ

Başkaaannn...

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2021, 00:00

Artık şuna kesin olarak eminim ki, Gaziemir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Halil Arda'nın kendisine ait farklı bir evreni var! Size daha önce bir gazeteci arkadaşımın Arda'nın CHP'yi kendi meclisinde ikiye bölmesi, eşini belediyede onursal koordinatör yapması, memurların maaşlarını tırpanlaması gibi skandallarını konuşurken söylediği "Sen öyle diyorsun ama Arda ile konuştuğunuzda onun kendini dünyanın en başarılı belediye başkanı olarak gördüğünü anlıyorsunuz" dediğini aktarmıştım. Geçtiğimiz günlerde "Halk beni umut olarak görüyor" diye gazetelere demeçler veren Arda'nın bu tespiti doğrulayacak bir video görüntüsünü izledim.

'ATAMAK DURUMUNDA KALDI'
Arda, onursal koordinatör ilan ettiği eşi Deniz Arda ile Gaziemir'deki tiyatrocu gençlerle yediği akşam yemeğinde mangalda kül bırakmamış... Arda, gençlere şöyle diyor: "Bizim en büyük eksikliğimiz de kendi içimizde lider çıkaramıyoruz. Sağa bakıyorsun İsmet Kılıç, sola bakıyorsun Ercan Çokbankir. Yok yani iki tane, üç tane. Adnan Yüksel, Halil İbrahim Şenol... 4 kişiyiz, 40 yılda 4 tane adam. Yok yani biz lider çıkartamıyoruz. Son dönemde ben attım kendimi ateşe. CHP çok ciddi bir kamuoyu yoklaması yaptı ve ben o kamuoyu yoklamasında birinci sırada çıktım. Beni atamak durumunda kaldılar. Yani benim atanmam sadece benim değil aslında hepimizin bütün Seydiköylülerin görüşü ve sahip çıkmasıydı.
Ben de 2.5 yıldır bu emanete sahip çıkmak için canla başla çalışıyorum. Yani maalesef hoşumuza gitmeyen bir sürü uygulamayı kosa ile biçiyorum. Diktatör diyorlar, dik adam diyorlar, başka türlü olmaz yani..."

AKLIMA MEŞHUR REPLİK GELDİ
İlçesinde ve partisinde çıkardığı sorunlar ve imza attığı skandallarla gündemden düşmeyen Arda'nın gençlere bu anlattıklarını dinleyince aklıma meşhur "Neşeli Günler" filminde Münir Özkul'un, Ziya karakterini canlandıran ve yeğenlerine Amerika'daki maceralarını(!) anlatan Şener Şen'e "Ziyaaa..." diye seslenişi geliverdi... Başkaaann...

SERTEL DOĞRU SÖYLÜYOR AMA...
Ege Bölgesi'nde dev bir kuruluş daha sessiz sedasız el değiştiriyor. İngiliz menşeli kazanç fonu Mediterra Capital Partners, 2015 yılında satın aldığı Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş.'yi (Söke Un) Samsun merkezli Ulusoy Un A.Ş'ye satıyor. Taraflar satış işlemin gerçekleşeceği fiyatın 139 milyon lira ile 160 milyon lira aralığında olması konusunda el sıkıştı. En son beklenen Rekabet Kurumu onayı da dün geldi. Satışın bugünlerde tamamlanması bekleniyor. İzmir'de üretim yapan Batıçim ve Söke'deki iştiraki Batısöke Çimento'nun yüzde 30'u geçtiğimiz aylarda Ankaralı Çiftay Holding'e satılmıştı.

İNGİLİZLERDEN SÖKE'DE DEV SATIŞ
CHP İzmir'de örgüt içinde yaşanan krizler ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Bizim örgütte en büyük sıkıntı şu; Belediye başkanları ilçe örgütlerini tasarlamaya çalışıyor. Belediye başkanının kendisi ile uyumlu çalışan ilçe başkanı değil, kendisinin kontrol edebileceği bir ilçe başkanı istiyor. Tutamadığında sorunlar başlıyor. Bende neden bilmiyorum. Örgüt kendi işini yapacak, belediye başkanı kendi işini yapacak" dedi. Sertel kağıt üzerinde doğru söylüyor ancak CHP'de böyle bir şey pratikte olur mu? Olmaz, olamaz... Çünkü parti içi kavga ve çekişme CHP'nin genlerinde var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA