• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İZBETON gerçeği ve Özuslu’ya makam aracı için oyun! ERHAN GÜLENÇ

İZBETON gerçeği ve Özuslu’ya makam aracı için oyun!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2021, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde hayat Başkanvekili Mustafa Özuslu'ya güzel!... Çünkü, Büyükşehir'in sefasını neredeyse Başkan Tunç Soyer'den çok O sürüyor... Yeni Asır olarak deşifre ettik... Lise mezunu Özuslu, belediyeyi temsilen İzmir Doğalgaz A.Ş. ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde olduğu için buralardan maaş alıyor. Ayrıca Karşıyaka Kent A.Ş'den de yönetim kurulu üyesi olarak ayrı bir maaşı var. Bu arada Soyer'e vekalet ettiğinde O'nun maaşı oranında para da alıyor. Öte yandan Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclis üyesi olarak katıldığı oturumlardan da huzur hakkını cebe indiriyor.

8 ÇALIŞANINI BELEDİYEYE ALDIRDI
Bununla kalsa neyse...
Özuslu, Meclis üyesi seçilince belediyenin kiracısı olarak Kültürpark'ta işlettiği İzmir Sanat Kafe'yi kapattı. Bu sırada 8 çalışanına kıdem tazminatı ödemesi gerekiyordu.
Ancak tazminat ödemek yerine bu 8 çalışan, Büyükşehir tarafından işe alındı.
On binlerce lira Özuslu'nun cebinde kaldı.
Bu skandalla ilgili haberleri yalanlayamadı bile... Fakat Özuslu'nun Büyükşehir sefasının bununla da bitmediği ortaya çıktı...
Özuslu'ya hem de mevzuata aykırı olarak 'makam aracı' kıyağı geçildiği anlaşıldı...

ÇALIŞKAN RAPORUNDA YAZMIŞTI
Belediyenin 2019 yılı işlemleri için meclis üyeleri arasında oluşturulan Denetim Komisyonu'nda yer alan AK Partili Erhan Çalışkan, raporunda ilginç bir bulguya yer verdi.
Buna göre belediye, çıktığı araç kiralama ihalesinde kanunen yasak olmasına rağmen 1600 motor üzeri 3 araç kiraladı ve bunları özel kalem müdürlüğünün emrine verdi. Daha yüksek bedel ödenerek kiralanan bu 3 araçtan biri Özuslu'ya tahsis edildi. Çalışkan'ın bu skandalı ortaya çıkarmasının ardından belediye, Özuslu'ya ve Soyer'in seçilmiş üst düzey bürokratlarına makam aracı kıyağı çekmek için başka bir oyun yaptı...

SAYIŞTAY'IN RADARINA TAKILDI
Bu cinliği de Sayıştay ortaya çıkardı...
Belediye, yaşadığı mali sıkıntılarla gündeme gelen ve zaman zaman parası olmadığından asfalt bile üretemediği kaydedilen İZBETON'a verdiği bir asfalt ihalesinde sözleşmeye ilginç bir madde koydu. Buna göre İZBETON'a kontrollük hizmeti için 5 yaş ve daha küçük yaşta 35 binek aracı şoförü ve her türlü masrafıyla birlikte belediyeye tahsis etme şartı getirildi. Belediyede bir asfalt işini kontrol etmek için 35 mühendis görev yapmayacağına göre, burada amaç çok farklıydı. İşte bomba da burada patladı...

SOYER BİR AÇIKLAMA YAPAMADI
Mali sıkıntılar yaşayan, taşeronlarına ödemeleri geciktiren İZBETON'un bütçesinden belediyeye tahsis edilen bu 35 aracın birçoğu üst düzey bürokrat ve yöneticilerine makam aracı olarak kullandırıldı. Bunlardan biri de 3 maaş ve 3 ayrı ödemeyle ihya edilen Özuslu'dan başkası değildi. Bu üst düzey bürokratlar arasında Soyer'in bir danışmanı ve basın iletişim koordinatörü de bulunuyordu. Erhan Çalışkan, önceki akşamki Meclis'te yine sahneye çıktı ve Soyer'den de bununla ilgili bir açıklama yapmasını istedi. Ama tabii ki Soyer, dut yemiş bülbül gibi tek kelime edemedi. Bu arada İZBETON'un neden bu hallere düştüğünü, bu örneğin bile tek başına açıklamaya yettiğini de vurgulamak şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA